Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 16./17. rujna

Crna kronika 16./17. rujna

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 16 kaznenih djela, od kojih su sedam počinili nepoznati počinitelji.Sedam kaznenih djela počinjeno je na području Siska, četiri na području Kutine, dva na području Novske i po jedno na području Hrvatske Kostajnice, Gvozda i Petrinje. Počinjeno je deset krađa, po dvije teške krađe i prijetnje te po jedno kazneno djelo izigravanja zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude te uništenja i oštećenja tuđe stvari.

U kaznenim djelima krađe policiji u Sisku prijavljena je krađa mobitela iz garderobe osnovne škole u Gornjem Komarevu, s obale Kupe u Starom Brodu, Općina Lekenik, ukraden je čamac, a dvije žene s kutinskog područja prijavljene su zbog krađe nekoliko kilograma zamrznutog mesa iz ledenice koja se nalazila u otključanoj garaži u Kutini.

Policija u Kutini podnijela je kaznenu prijavu zbog teške krađe protiv nepoznatog počinitelja koji je prije dva dana nasilno ušao u prostorije teniskog kluba u Kutini u Ulici hrvatskih branitelja i ukrao 30 boca piva.

Teška krađa zabilježena je i na području Gvozda gdje je u srpnju ove godine nepoznati počinitelj na šumskom putu u Pješčanici nasilno savinuo metalnu rampu, a potom u šumi posjekao i ukrao šest stabala graba

Policija u Hrvatskoj Kostajnici podnijela je kaznenu prijavu zbog krađe protiv nepoznatog počinitelja koji je proteklih mjesec dana s obiteljske kuće i garaže u Gornjem Hrastovcu, Općina Majur, demontirao i ukrao 18 metara bakrenih oluka i cijevi te 7 metara aluminijskih cijevi.Oštećeni vlasnik materijalnu štetu procjenjuje na oko sedam tisuća kuna, a policija traga za počiniteljem.

Zabilježene su tri šumske krađe, počinjene proteklih nekoliko dana na području Siska, Petrinje i Novske. Naime, u šumi u Topolovcu 22-godišnjak sa sisačkog područja je posjekao i ukrao oko četiri i pol kubnih metara hrasta, vrijedna oko tri tisuće kuna. U šumi u Donjoj Budičini, Grad Petrinja, 50-godišnji mještanin je posjekao i ukrao oko tri kubna metra kestena. Na području Novske policijski službenici su zatekli 41-godišnjeg mještanina Bročica u odvoženju pet kubnih metara jasena koje je porušio i ukrao u šumi na području Novske.

Sisačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad trojicom Siščana, osumnjičenih da su počinili kazneno djelo krađe. Naime, oni su 25. kolovoza u tvorničkom krugu u ulici Marijana Cvetkovića u Sisku iskopali oko 17 i pol metara električnog kabla, očistili ga od izolacije te bakrenu žicu isprepleli u komade dužine tri metra te ih namijenili za prodaju poduzeću za otkup sekundarnih sirovina. Materijalna šteta po odštetnom zahtjevu oštećenog poduzeća procijenjena je na 10 tisuća kuna.

Zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira, počinjena na području Siska, Kutine i Hrvatske Kostajnice. U sva tri događaja javni red i mir narušen je vikom i svađom. Optužni prijedlozi podneseni su protiv četvero počinitelja, od kojih su dva bila pod utjecajem alkohola. Jedan alkoholizirani počinitelj je temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama prevezen na bolničko liječenje.

Policija je postupala u tri slučaja obiteljskog nasilja, počinjena na području Novske, Hrvatske Kostajnice i Kutine, a u njima je sudjelovalo petero počinitelja, od kojih troje pod utjecajem alkohola. Dvoje alkoholiziranih počinitelja je zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržano u policijskoj postaji.

Na prometnicama su se dogodile dvije prometne nesreće, obje na sisačkom području, a u njima je nastala samo materijalna šteta.  U jednoj od njih sudjelovao je vozač osobnog automobila koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,38 g/kg i za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja. Jedan je sudionik pobjegao s mjesta nesreće te se za njim još traga.

Komentirajte