Naslovnica Vijesti Kultura Počinju upisi u dramske i plesne radionice Doma kulture Sisak

Počinju upisi u dramske i plesne radionice Doma kulture Sisak

Gradsko kazalište Doma kulture Kristalna kocka vedrine i ove godine poziva djecu i mlade da postanu dio velike umjetničke obitelji koja već godinama predstavlja sisačku i hrvatsku kulturu širom svijeta. Tako i u novoj sezoni 2009/2010. s radom nastavljaju u Baletnom studiju za predškolske i školske grupe, te Plesnom i Dramskom studiju. Upisi će se odvijati u ponedjeljak i utorak, 13. i 14. rujna u Kazalištu 21.

13.9.2010. / 19,00 h / Kazalište 21 / Upisi u plesne grupe: kreativne predškolske grupe, školske grupe i suvremeni ples za mlade
Na plesnim radionicama djeca predškolske dobi plesom razvijaju bazni elementi: sluh, ritam, brzina, spretnost i koordinacija, dok školske grupe akcent stavljaju na klasični balet koji je baza plesne umjetnosti i kao takav neizostavan u stvaranju bilo koje plesne tehnike. Stariji polaznici Plesnog studija na svojim radionicama istražuju nove mogućnosti uporabe tjelesnosti, rade na razvijanju specifičnosti u kretanju svakog pojedinca, poticanju kreativnosti, te upoznavanju i osvještavanju različitih kvaliteta kretanja.
Voditeljica: Jasminka Petek Krapljan
13.9.2010. / 19,30 h / Kazalište 21 / Upisi u dramske radionice (5.-8.razreda) i Dramski studio mladih
Želeći što više približiti kazalište kao umjetnost, kulturu kao duhovnu vrijednost, kroz dramski se odgoj nastoji pomoći u oblikovanju radnog i slobodnog vremena, odnosno kreativnog vremena mladih zainteresiranih ne samo za umjetnost, nego i za svijet oko sebe. Polaznici Dramskog studija mladih uz redovne vježbe, seminare i rad na temelju elemenata dramskog odgoja sami osmišljavaju cjelovečernje kazališne predstave.
Voditelji: Damir Borojević i Nebojša Borojević
14.9.2010. / 18,00 h / Kazalište 21 / Upisi u dramske radionice za djecu od 1. – 4.razreda
Zadaci dramske grupe osmišljeni su tako da se radi na razvijanju govornog izraza, imaginacije, opažanja, izražajnosti te smisla za druženje i zajednički rad. Kroz razne dramske igre i metode uče se pravila ponašanja na sceni, razvijanje komunikacije te socijalizacija polaznika.
Voditeljica: Dubravka Granulić

Komentirajte