Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 08./09. rujna

Crna kronika 08./09. rujna

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je deset kaznenih djela, od kojih su četiri počinili nepoznati počinitelji.Četiri kaznena djela počinjena su na području Siska, po dva na području Petrinje i Novske te po jedno na području Gvozda i Kutine. Počinjeno je pet krađa, dvije prijetnje te po jedno kazneno djelo teške krađe, nasilničkog ponašanja i izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

Policija u Novskoj zaprimila je kaznenu prijavu zbog krađe od 46-godišnjaka iz Lipovljana kojem je nepoznati počinitelj u utorak, 7. rujna s polja u Staroj Subockoj, prethodno izvadivši akumulator, ukrao tzv. električni pastir čiju vrijednost vlasnik procjenjuje na oko 2 tisuće kuna.

Kaznena prijava zbog krađe zaprimljena je od 25-godišnjaka kojemu je nepoznati počinitelj proteklih desetak dana iz teretnog vozila u Gređanima, Općina Topusko, istočio i ukrao oko 90 litara goriva.

Teška krađa u pokušaju zabilježena je u Sisku gdje je u srijedu, 8. rujna u jutarnjim satima nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću i ispremetao stvari, ali nije ništa ukrao.

Kutinska policija provela je kriminalističko istraživanje nad četvoricom mladića, od kojih je jedan maloljetan, osumnjičenih da su oko 3.30 sati u subotu, 4. rujna, u Crkvenoj ulici u Kutini lakše ozlijedili 18-godišnjeg Zagrepčanina.
Naime, oni su ga fizički napali i srušili na tlo te mu udarcima ruku i nogu nanijeli lakše tjelesne ozljede. Pomoć mu je pružena u Stanici hitne medicinske pomoći u Kutini, nakon čega je prevezen u sisačku opću bolnicu. Protiv sve četvorice mladića Policijska postaja Kutina je Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku podnijela kaznenu prijavu zbog kaznenog djela nasilničkog ponašanja.

Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu ove policijske uprave ovoga su tjedna nekoliko puta postupali i izlazili na teren po dojavama građana o pronađenim odbačenim eksplozivnim sredstvima u prirodi. U ponedjeljak, 6. rujna građanka Petrinje je dojavila kako je kopanjem u vrtu pronašla veliku količinu streljiva. Dolaskom na mjesto pronalaska policijski službenici su utvrdili da je na dubini od oko pola metra u zemlji zakopan kanistar s 450 komada streljiva. U utorak, 7. rujna u dvorištu napuštene kuće u Petrinji pronađene su četiri ručne bombe, dok je u srijedu, 8. rujna u krugu poduzeća u ulici Marijana Cvetkovića u Sisku, među starim željezom pronađena minobacačka mina. Djelatnici protueksplozijske zaštite sva pronađena eksplozivna sredstva odnijeli su s mjesta pronalaska radi njihovog uništenja.

Zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira, počinjeno na kutinskom području gdje su se verbalno i fizički sukobila dvojica alkoholiziranih muškaraca (jedan pod utjecajem alkohola od 2,61 g/kg, a drugi od 1,66 g/kg). U ovom je obračunu jedan od njih i lakše ozlijeđen.

Policiji nisu prijavljeni slučajevi nasilničkog ponašanja u obitelji.

Na prometnicama se dogodilo osam prometnih nesreća, tri na području Siska, dvije na području Kutine i po jedna na području Novske, Hrvatske Kostajnice i Petrinje, a u njima je jedna osoba lakše ozlijeđena. U jednoj nesreći, koja je za posljedicu imala samo materijalnu štetu, sudjelovao je vozač pod utjecajem alkohola od 0,86 g/kg. Bjegova s mjesta nesreća nije bilo.

Jučer, 8. rujna oko 14.45 sati u Petrinjskoj ulici u Sisku dogodila se prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđena 42-godišnja biciklistica. Nesreću je izazvao vozač osobnog automobila koji je svoje vozilo parkirao uz rub kolnika i otvorio lijeva vrata u trenutku kada je uz rub kolnika naišla biciklistica. Uslijed udara vrata u bočnu stranu bicikla žena je pala na kolnik i lakše se ozlijedila. Protiv vozača osobnog automobila podnesen je optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentirajte