Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 07./08. rujna

Crna kronika 07./08. rujna

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 14 kaznenih djela, od kojih su deset počinili nepoznati počinitelji.Po pet kaznenih djela počinjeno je na području Siska i Kutine, dva na području Petrinje te po jedno na području Gline i Novske.

Počinjene su četiri krađe, po dvije teške krađe, prijetnje i uništenja i oštećenja tuđe stvari te po jedno kazneno djelo utaje, prijevare, krivotvorenja isprava i nepružanja pomoći osobi koja je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći.

Kutinska policija zaprimila je od 38-godišnjeg Kutinčanina kaznenu prijavu zbog krađe koju je na njegovu štetu počinio nepoznati počinitelj kada je iz njegovog nezaključanog gospodarskog objekta u Osekovu, Općina Popovača, u vremenu od 1. do 10. kolovoza ukrao osam rabljenih mjenjačkih kutija, tzv. getriba za razna vozila. Materijalnu štetu oštećeni vlasnik procjenjuje na oko 14 300 kuna.

Od 23. do 28. srpnja ove godine nepoznati počinitelj je s tornja za otpremu gnojiva u krugu tvornice u Aleji Vukovar u Kutini ukrao dvije ručne lančane dizalice, nosivosti 1 500 kilograma. Materijalna šteta po odštetnom zahtjevu iznosi 6 771 kunu, a od odgovorne osobe oštećenog poduzeća zaprimljena je kaznena prijava zbog krađe.

Sisačka policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je s petka na subotu, 3./4. rujna na gradilištu autoceste Zagreb – Sisak u Donjem Vukojevcu, nasilno otvorio rezervoare na tri radna stroja te istočio i ukrao oko 550 litara goriva. Protiv počinitelja je podnesena kaznena prijava zbog teške krađe.

Teška krađa zabilježena je i u Petrinji gdje je u noći s ponedjeljka na utorak, 6./7. rujna nepoznati počinitelj provalio u trgovinu obuće i iz registar kase ukrao novac.

Glinska policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je u noći s ponedjeljka na utorak, 6./7. rujna otkinuo drvenu ogradu na sjenici u gradskom parku u Glini. Materijalna šteta po izjavi komunalnog redara je procijenjena na oko 8 tisuća kuna te je od njega zaprimljena kaznena prijava zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari.

U noći sa subote na nedjelju, 4./5. rujna u ulici Hrvatskih branitelja u Kutini nepoznati počinitelj je prevrnuo hladnjak za napitke, uslijed čega su na njemu nastala mehanička oštećenja. Od odgovorne osobe poduzeća u čijem je najmu oštećeni hladnjak, zaprimljena je kaznena prijava zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari, a materijalna šteta je procijenjena na oko četiri tisuće kuna.

U protekla 24 sata nije zabilježeno narušavanje javnog reda i mira. Policiji nisu prijavljeni niti slučajevi nasilničkog ponašanja u obitelji.

Na prometnicama se dogodilo pet prometnih nesreća, dvije na području Siska i po jedna na području Novske, Hrvatske Kostajnice i Kutine, a u njima je jedna vozačica zadobila teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život. U jednoj nesreći, koja je za posljedicu imala samo materijalnu štetu, sudjelovao je vozač pod utjecajem alkohola od 1,96 g/kg.
Jedan vozač je pobjegao s mjesta nesreće te se za njim traga.

Komentirajte