Naslovnica Vijesti SMŽ Kutinska policija u akciji prikupljanja nezakonitog oružja

Kutinska policija u akciji prikupljanja nezakonitog oružja

S ciljem promoviranja akcije “Manje oružja-manje tragedija”, na području Policijske postaje Kutina provode Dane dragovoljne predaje oružja i eksplozivnih sredstava.

Kutinski kontakt policajci još od sredine kolovoza svoje sugrađane podsjećaju na aktualnu preventivnu akciju MUP-a u kojoj je moguće nezakonito oružje i eksplozivna sredstva vratiti bez zakonskih sankcija.

Predviđeno je da će dani dragovoljne predaje opasnih ubojitih sredstava trajati do sredine listopada, a u akciju su policajci krenuli sa željom da svaku kuću “očiste” od neprijavljenog oružja, streljiva, raznih eksplozivnih naprava i oružja kućne izrade.

Tijekom dosadašnja dva tjedna provođenja akcije, građani s područja Kutine prepoznali su i pozitivno ocijenili ovu akciju te je zabilježena i povećana dragovoljna predaja opasnih ubojitih sredstava.

Kako bi se građani podrobnije upoznali s akcijom “Manje oružja-manje tragedija” te se potaknuli na dragovoljnu predaju neprijavljenog oružja i streljiva,  izrađeni su i promidžbeni plakati koji su postavljeni po naseljima koje teritorijalno pokriva Policijska postaja Kutina.

-Svjesni činjenice da veći broj građana ima raznog neprijavljenog oružja u svojim kućama i da je veći dio njih zbog straha od mogućih sankcija neodlučan glede predaje, policajci građane nastoje potaknuti i osloboditi ih straha od sankcija ukoliko sami dragovoljno predaju oružje. – priopćili su iz PU sisačko-moslavačke, PP Kutina.

Komentirajte