Naslovnica Vijesti Hrvatska Izložba Miroslava Arbutine putuje u Zagreb

Izložba Miroslava Arbutine putuje u Zagreb

˝ Kako nas ribe vide˝ , portreti poznatih Siščana od sutra i u metropoli

„Kako nas ribe vide?“ , izložba sisačkog fotografa Miroslava Arbutine Arbe, Siščanima predstavljena još u ožujku ove godine, od sutra će, na poziv voditeljice knjižnice Marija Jurić Zagorka, Jasne Jednaček,  gostovati i u domaćoj nam metropoli. Nakon velikog interesa javnosti u Sisku, a onda i pohvala koje su uslijedile od publike i stručnjaka, bilo je za očekivati da će izložba fotografija portreta iz objektiva Miroslava Arbutine probiti gradske granice.
Sam autor nam otkriva kako je ovo izložba koja prethodi već ranije dogovorenoj za ožujak iduće godine u Foto klubu Zagreb, a koja će biti nešto šira, odnosno obuhvatit će i aktove, te zadnji dio trilogije – fotografije samog podvodnog života Kupe koje Arbutina namjerava u skorijoj budućnosti snimiti ukoliko mu, naravno, priroda bude naklonjena.
Do tada, moći će se pogledati prvi dio trilogije – portrete poznatih Siščana snimljenih na dnu rijeke Kupe. Otvorenje izložbe u Zagrebu je  u četvrtak, 2. rujna, u Knjižnici Marija Jurić Zagorka, s početkom u 19 sati.

Komentirajte