Naslovnica Vijesti Kultura Goranovci otputovali na Ohridsko leto

Goranovci otputovali na Ohridsko leto

Članovi Folklornog ansambla Ivan Goran Kovačić iz Siska otputovali su u Makedoniju na Međunarodni festival folklora u Strugi. Riječ je o festivalu “Ohridsko leto” koji traje cijelu godinu i u Makedoniji predstavlja najveći kulturni događaj takve vrste. Sa sisačkim folklorašima, kao jedinim predstavnicima Hrvatske, festivalsku će pozornicu ovoga tjedna, uz domaćine Makedonce, dijeliti grupe iz Srbije, Bugarske i Albanije.
Festivalskoj će se publici sisački Goranovci predstaviti s tri koreografije iz različitih hrvatskih regija, kako bi što bolje prezentirali raznolikost hrvatskog folklora: pjesmama i plesovima sisačke Posavine, Starim splitskim plesovima i glazbenim običajima vojvođanskih Hrvata Bunjevaca.

No, uz obaveze na pozornici, tijekom tjedna provedenog u Makedoniji, imat će priliku svoje foto albume popuniti dodatnim zabavnim i kulturnim događajima. Predviđen je izlet po Ohridskom jezeru, posjet brojnim muzejima i znamenitostima.

Po povratku s Makedonske turneje, članovi ansambla kratko će predahnuti, a već sredinom rujna započeti i s novom sezonom. Tada je i vrijeme za upis novih članova. Zainteresiranima su na raspolaganju plesna folklorna sekcija, tamburaški orkestar i ženski pjevački sastav Goranke.

Radio Sisak

Komentirajte