9 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

Mali Siščani i ove godine ljetuju u Zaostrogu

Datum:

Marketing

Hostel Eklata ugostio 200-tinjak sisačkih osnovnoškolaca

Tvrtka Eklata d.o.o. iz Splita koja od 2008. upravlja sisačkim gradskim odmaralištem – Hostelom Eklata u Zaostrogu, najvećim centrom djece i mladih na Jadranu, i ove godine svoja vrata otvorila je djeci, mladima i njihovim voditeljima iz Siska.
Eklata svake godine besplatno ugošćuje 200-tinjak djece iz svih devet sisačkih osnovnih škola koji su se tijekom godine iskazali u učenju, vladanju i vannastavnim aktivnostima. Pored toga u 2010. godini Eklata je o vlastitom trošku odobrila dodatnih 20 besplatnih ljetovanja za potrebe socijalno ugrožene djece Grada Siska kao i smještaj za medicinsko osoblje za cijelo vrijeme boravka djece u Zaostrogu.
Svi oni smješteni su u Hostelu Eklata – najekskluzivnijem i najopremljenijem hostelu u Hrvatskoj i sudjeluju u programu međunarodnog ljetnog kampa – Campa Eklata.
Program je osmišljen kao aktivni odmor što znači da dok bezbrižno ljetuju imaju priliku nešto i naučiti, a škola stranih jezika, sportski ili kreativni kamp samo su dio bogatog nastavnog programa. Jutra su rezervirana za nastavu koju realiziraju profesori, nastavnici, voditelji i  treneri, a popodne i večer za kupanje, sportske turnire  i maštoviti animacijski program kao što su party dobrodošlice, izbor najpara i Miss & Mistera Campa Eklata, Piratska večer, Olimpijske igre, noćno kupanje, završna večer uz spektakularni  vatromet, jednodnevni izleti na obližnje otoke i ostale turističke lokalitete. Pod budnim okom nastavnika, animatora i ostalog osoblja agencije i hostela Eklata provode nezaboravne trenutke na jednoj od najljepših plaža srednje Dalmacije.
Prva grupa nagrađene djece iz OŠ Braća Ribar i Viktorovac zajedno sa svojim nastavnicama stigli su u Zaostrog 31.07. i u smjenama od sedam dana, zaključno sa 28. kolovozom, će ljetovati i ostatak nagrađene djece iz svih sisačkih osnovnih škola. No za prvu grupu Siščana Eklata je organizirala i posebno iznenađenje. Naime njihov boravak u Zaostrogu uljepšale su zvijezde iz RTL-ova showa Hrvatska traži zvijezdu – Duje Stanišić i Juraj Jurlina koji su razdraganim klincima pjevali, družili se, dijelili autograme, fotografirali se i zabavljali ih u show programu. Uz nagrađenu djecu iz sisačkih osnovnih škola, a zahvaljujući odličnoj suradnji Eklate i Grada Siska, u Zaostrogu će ovo ljeto boraviti i mladi rukometaši i nogometaši iz RK i MNK Siscia, te NK Segesta zajedno sa svojim trenerima i voditeljima u programu rukometnog i nogometnog kampa.

Možda vas zanima...

Teška prometna nesreća u Sisku, poginuo mlađi muškarac

Dana 28.03.2024. g. oko 06,50 sati u Sisku, Novoselska...

Tika u suradnji sa sisačkim Merhametom darivala ramazanske pakete

Turska agencija za suradnju i koordinaciju – TIKA donirala...

Sisak uskoro dobiva novu infrastrukturu za poduzetnike – Sisak Hub

Sisak će na jesen dobiti Sisak HUB, suvremeni poduzetnički...

Uskrsna čestitka biskupa Vlade Košića

Vlado Košić, biskup sisački  Uskrsna čestitka Sisak, 25. ožujka 2024. Dragi vjernici, Želeći...