11 C
Sisak
Petak, 19 travnja, 2024

Crna kronika 27./28. srpnja

Datum:

Marketing

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je osam kaznenih djela, od kojih je jedno počinio nepoznati počinitelj.Pet kaznenih djela počinjeno je na području Siska te po jedno na području Kutine, Petrinje i Gline. Počinjeno je sedam krađa i jedno kazneno djelo povrede dužnosti uzdržavanja.

Postupajući do dojavi da je u tijeku krađa drva u šumi Brezovica, policijski službenici Policijske postaje Sisak jučer, 27. srpnja u 7.30 sati, u šumskom predjelu u mjestu Veliko Svinjičko, Grad Sisak, zatekli su 28-godišnjeg mještanina Velikog Svinjičkog kako na traktorsku prikolicu trpa hrastovinu izrezanu na metrice. On je uhićen zbog sumnje na krađu drva te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđeno da je u protekla četiri dana u šumi porušio i izradio pet prostornih metara hrasta za ogrjev, a u pokušaju odvoženja spriječili su ga policajci. Šteta počinjena ovom šumskom krađom procjenjuje se na oko dvije tisuće kuna, a protiv počinitelja slijedi kaznena prijava.

Zbog krađe drva u šumi Brezovica kod mjesta Svinjičko, Grad Sisak, kaznena prijava podnesena je i protiv muškarca starog 35 godina iz Topolovca. Naime, sisačka policija i nad njim je provela kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je u razdoblju od 19. do 22. srpnja porušio 15 prostornih metara hrasta, bukve i jasena, a potom ih rezanjem na metrice pripremio za odvoženje. Drva su oduzeta, a šumarija je ovom krađom oštećena za oko deset tisuća kuna.

Policijskoj postaji Glina jučer poslijepodne, muškarac star 38 godina dojavio je da je nedaleko svoje kuće u mjestu Majski Trtnik, Grad Glina, pronašao ubojito sredstvo. I na ovo mjesto pronalaska izašli su policijski službenici za Protueksplozijsku zaštitu te utvrdili da se radi o oštećenom trenutnom tromblonu kojega je nepoznata osoba ostavila u travi uz cestu. Pronađeno ubojito sredstvo na siguran je način odmah uništeno.

Javni red i mir narušen je u jednom slučaju i to na sisačkom području držanjem psa bez nadzora, zbog čega je prekršajno prijavljen vlasnik psa.

Policijski službenici postupali su u jednom slučaju obiteljskog nasilja, počinjenom na sisačkom području, a muškarac star 50 godina koji je u vidno alkoholiziranom stanju verbalno napao suprugu i sina, uhićen je te će danas biti doveden na Prekršajni sud u Sisku.

Na prometnicama su se dogodile dvije prometne nesreće i to na području Siska i Hrvatske Kostajnice. U njima nije bilo nastradalih osoba, već su za posljedicu imale samo materijalnu štetu. Jedna se nesreća dogodila zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom, a druga zbog nepropisnog uključivanja u promet. Sudionici ovih nesreća nisu bili pod utjecajem alkohola, a nisu zabilježeni ni bjegovi s mjesta nesreća.

Možda vas zanima...

Obilježite Dan planeta Zemlje u Ekološkom centru Vrata Zrinske gore

Ekološki centar „Vrata Zrinske gore“ obilježit će 22. travnja,...

Zabavno-rekreativna manifestacija „Dan planeta Zemlje u Moslavini“ po jubilarni 20. put

ZBOG LOŠEG VREMENA OTKAZUJE SE PROGRAM OD SUBOTE. NEDJELJA...

Najavljen rekordan broj manifestacija u Lonjskom polju

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje najavila je rekordan...

Humanitarni koncert “Pomozimo Katarini Nerlović”

U utorak, 30. travnja, organizira se u Lipovljanima humanitarni...