Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 26./27. srpnja

Crna kronika 26./27. srpnja

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je deset kaznenih djela, od kojih su šest počinili nepoznati počinitelji.Pet kaznenih djela počinjeno je na području Siska, tri na području Gline te dva na području Kutine. Počinjeno je pet krađa te po jedna prijetnja, prijevara, teška krađa, povreda dužnosti uzdržavanja i kazneno djelo izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

Policijskoj postaji Kutina jučer je prijavljena krađa koja je počinjena u petak, 23. srpnja na autobusnom kolodvoru u ulici Kralja Petra Krešimira IV u Kutini. Tamo je nepoznata osoba iz otključanog autobusa otuđila fascikl s autobusnim kartama i novcem, oštetivši vozača autobusa za nekoliko stotina kuna.

Toj policijskoj postaji prijavljena je i krađa počinjena krajem prošle godine u vlaku koji prometuje na relaciji Kutina – Banova Jaruga. Prema zaprimljenoj prijavi i odštetnom zahtjevu, nepoznata je osoba otuđila protupožarni aparat i dva stakla s vrata vagona, pričinivši time materijalnu štetu od nekoliko stotina kuna.

U razdoblju od 1. lipnja do 26. srpnja provaljeno je u kuću u Bogovićevoj ulici u mjestu Pešćenica, Općina Lekenik. Nepoznata je osoba razbila staklo na prozoru podrumskih prostorija kuće, a potom ušla u kuću i otuđila električnu bušilicu, oštetivši 60-godišnjeg vlasnika za više od tisuću kuna.

Jučer, 26. srpnja 80-godišnja žena s područja Gline prijavila je Policijskoj postaji Glina da ju je prevarila nepoznata žena. Naime, oštećenoj je prije dva tjedna nepoznata došla u kuću, predstavila se kao djelatnica socijalne ustanove te joj prodala električni masažer za 900 kuna, bez da joj je izdala račun i garantni list. 80-godišnjakinja je naknadno shvatila da je prava vrijednost masažera znatno manja i da je oštećena za nekoliko stotina kuna, pa je slučaj prijavila policiji koja traga za prevaranticom.

Sisačka policija otkrila je počinitelje jedne teške krađe i dviju krađa. Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem nad Siščaninom starim 29 godina utvrđeno je da je u siječnju 2006. godine provalio u kiosk u ulici Ante Starčevića u Sisku te otuđio cigarete i dječje igračke, oštetivši vlasnika kioska za oko sedam tisuća kuna. Siščanin star 21 godinu, nad kojim je također provedeno kriminalističko istraživanje, osumnjičen je da je u svibnju ove godine u ugostiteljskom objektu u ulici Silvija Strahimira Kranjčevića u Sisku, iskoristio nepažnju tri gosta i otuđio njihove jakne, mobitel, ključeve vozila i manji iznos, oštetivši ih sveukupno za oko 1.400 kuna. Žena sa sisačkog područja stara 30 godina osumnjičena je za krađu mobitela u ugostiteljskom objektu u Sisku, počinjenu također u svibnju ove godine. Ukradeni mobitel je potom preko oglasnika prodala nepoznatom muškarcu u Zagrebu. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv osumnjičenih su podnesene kaznene prijave.

Javni red i mir narušen je u dva slučaja. Policija u Glini podnijela je optužni prijedlog protiv muškarca koji je vikao i galamio na ulici, a sisačka policija prijavila je konobaricu koja je u ugostiteljskom objektu u Sisku noćas puštala preglasnu glazbu, ometajući time noćni mir građana.

Policijski službenici postupali su u jednom slučaju obiteljskog nasilja, počinjenom u mjestu Rajić, Grad Novska. Muškarac star 67 godina, koji je pod vidnim utjecajem alkohola najprije verbalno napao suprugu, a potom ju metalnom šipkom udario po glavi, zadržan je u prostorijama policije do otrježnjenja. On će biti prekršajno prijavljen, a supruga koja ima vidljive ozljede odbila je liječničku pomoć.

Na prometnicama su se dogodile tri prometne nesreće, dvije na području Petrinje i jedna na području Siska. U dvije nesreće s ozlijeđenim osobama, teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život zadobile su dvije osobe, a jedna je lakše ozlijeđena, dok je u jednoj nesreći pričinjena samo materijalna šteta. Sudionici ovih nesreća nisu bili pod utjecajem alkohola, a za jednim sudionikom koji je na području Petrinje pobjegao s mjesta nesreće još se traga.

Komentirajte