Naslovnica Vijesti Sisak HSLS ide sam na izbore

HSLS ide sam na izbore

HSLS će na sljedeće izbore ići samostalno i tako prestati biti politički satelit. Naznačio je tako u četvrtak predsjednik Županijskog vijeća Hrvatske socijalno liberalne stranke Davor Žmegač. Dodao je kako na lokalnom nivou stranka ostaje s koalicijskim partnerima, ali uvijek ima prostora za još bolju suradnju.

Županijski HSLS je odlučan u namjeri da se HSLS makne s margine i ponovno vrati u društvo velikih političkih stranaka. Zato na izbore idu samostalno: “Mislimo da je vrijeme da se prekinu satelitske politike – politike u kojima će manje stranke kružiti oko većih, i mi želimo građanima ponuditi rješenje problema i raditi samostalno. Ako dobijemo povjerenje građana, tada ćemo ga i opravdati.”, pojasnio je Žmegač.

“Lokalna politika neovisna je od državne. U našoj županiji nemamo problema na lokalnim razinama. No, u gradu Sisku postoji prostor za bolju i jaču suradnju, o čemu ćemo razgovarati s gradonačelnikom Dinkom Pintarićem krajem kolovoza, najavio je  Davor Žmegač.

Na pitanje o odustajanju vladajućih od najvećih sisačkih investicija te broju savjetnika grada i županije kazao je kako je na građanima da to kazne na idućim izborima. Sisački vijećnik Krešo Bočina podsjetio je i na odgovornost države, koja, kada je u pitanju pomoć, u velikom dijelu zaobilazi Sisak, od vatrogasne opreme do područnih škola.

Komentirajte