8 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

HSLS ide sam na izbore

Datum:

Marketing

HSLS će na sljedeće izbore ići samostalno i tako prestati biti politički satelit. Naznačio je tako u četvrtak predsjednik Županijskog vijeća Hrvatske socijalno liberalne stranke Davor Žmegač. Dodao je kako na lokalnom nivou stranka ostaje s koalicijskim partnerima, ali uvijek ima prostora za još bolju suradnju.

Županijski HSLS je odlučan u namjeri da se HSLS makne s margine i ponovno vrati u društvo velikih političkih stranaka. Zato na izbore idu samostalno: “Mislimo da je vrijeme da se prekinu satelitske politike – politike u kojima će manje stranke kružiti oko većih, i mi želimo građanima ponuditi rješenje problema i raditi samostalno. Ako dobijemo povjerenje građana, tada ćemo ga i opravdati.”, pojasnio je Žmegač.

“Lokalna politika neovisna je od državne. U našoj županiji nemamo problema na lokalnim razinama. No, u gradu Sisku postoji prostor za bolju i jaču suradnju, o čemu ćemo razgovarati s gradonačelnikom Dinkom Pintarićem krajem kolovoza, najavio je  Davor Žmegač.

Na pitanje o odustajanju vladajućih od najvećih sisačkih investicija te broju savjetnika grada i županije kazao je kako je na građanima da to kazne na idućim izborima. Sisački vijećnik Krešo Bočina podsjetio je i na odgovornost države, koja, kada je u pitanju pomoć, u velikom dijelu zaobilazi Sisak, od vatrogasne opreme do područnih škola.

Možda vas zanima...

Uređenje nove sisačke knjižnice gotovo na jesen!?

Iz Grada Siska poručili su kako će već ove...

Teška prometna nesreća u Sisku, poginuo mlađi muškarac

Dana 28.03.2024. g. oko 06,50 sati u Sisku, Novoselska...

Tika u suradnji sa sisačkim Merhametom darivala ramazanske pakete

Turska agencija za suradnju i koordinaciju – TIKA donirala...

Sisak uskoro dobiva novu infrastrukturu za poduzetnike – Sisak Hub

Sisak će na jesen dobiti Sisak HUB, suvremeni poduzetnički...