8 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

Crna kronika 16. – 19. srpnja

Datum:

Marketing

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 25 kaznenih djela, od kojih su 13 počinili nepoznati počinitelji.Devet kaznenih djela počinjeno je na području Siska, četiri na području Kutine, po tri na području Novske, Petrinje i Gvozda, dva na području Dvora i jedno na području Gline.

Počinjeno je osam krađa, pet teških krađa, četiri prijevare, po dva uništenja i oštećenja tuđe stvari i izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude i prijetnje te po jedna povreda dužnosti uzdržavanja i zlouporaba opojnih droga.

Policiji u Gvozdu prijavljena je krađa počinjena s petka na subotu, 16./17. srpnja u hotelu na Trgu Josipa bana Jelačića u Topuskom. Prema prijavi odgovorne osobe oštećenog poduzeća, nepoznata je osoba iskoristila nepažnju osoblja te sa zidnog nosača skinula i odnijela LCD televizor, vrijedan oko tisuću kuna.

U noći sa subote na nedjelju, 17./18. srpnja u Kolodvorskoj ulici u Kutini počinjena je krađa iz nezaključane dvorišne prostorije 48-godišnje Kutinčanke. Njoj je nepoznata osoba iz hladnjaka za duboko zamrzavanje otuđila veću količinu mesa, suhomesnatih proizvoda i sladoleda, oštetivši je za nekoliko stotina kuna.

Proteklog vikenda nisu izostale ni krađe bicikala. Policiji u Petrinji prijavljena je krađa bicikla ukradenog iz dvorišta obiteljske kuće, dok su u Sisku iz nezaključanih podruma stambenih zgrada nepoznati počinitelji otuđili tri bicikla.

U noći s petka na subotu, 16./17. srpnja nepoznati počinitelj je provalio vrata trgovine u mjestu Donja Čemernica, Općina Gvozd, a potom iz trgovine i kafića koji se nalazi u sklopu trgovine, otuđio manji iznos novca, cigarete, suhomesnate proizvode i alkoholna pića, oštetivši vlasnika za nekoliko tisuća kuna.

Jučer, 18. srpnja u poslijepodnevnim satima zabilježena je teška krađa u ulici Stjepana Radića u Kutini. Tamo je nepoznati počinitelj ili više njih, na deponiju fospor gipsa razbio PVC cijevi i s njih skinuo i ukrao više kromovih ventila, pričinivši materijalnu štetu, prema procjeni stručne osobe oštećenog kutinskog poduzeća, od oko 150.000 kuna. Policija intenzivno traga za počiniteljem.

U razdoblju od 24. lipnja do 16. srpnja u mjestu Jazvenik, Grad Sisak, nepoznata je osoba provalila u vikendicu 38-godišnjeg Siščanina, ali iz nje nije ništa otuđila.

U subotu, 17. srpnja oko jedan sat nakon ponoći u ulici Hrvatskih branitelja u Kutini policijski službenici su u nedozvoljenom posjedu 2.5 grama opojne droge amfetamin, tzv. „speed“, zatekli 31-godišnjaka s kutinskog područja.

Droga je od njega oduzeta, a po dovršenom kriminalističkom istraživanju zbog zlouporabe droga protiv njega je podnesena kaznena prijava.

U četvrtak, 15. srpnja oko 21.30 sati u Radničkoj ulici u Novskoj, policija je u teškoj krađi zatekla i uhitila dvojicu mladića s područja Novske, starih 19 i 24 godine. Nad obojicom je provedeno kriminalističko istraživanje i utvrđeno da je 19-godišnjak preskočio ogradu skladišta trgovačkog centra i otuđio devet vreća u kojima se nalazilo 450 komada praznih PVC boca. Potom ih je prebacio na parkiralište i zajedno s 24-godišnjakom odnio te sakrio u neograđeni prostor stare gradske tržnice, gdje su ih policijski službenici i pronašli. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv obojice je zbog ove teške krađe podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku.

Policija u Gvozdu je u petak, 16. srpnja otkrila počinitelja teške krađe počinjene prethodnog dana na području Gvozda. Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 17-godišnjim maloljetnikom utvrđeno je da je u mjestu Pješćanica, Općina Gvozd, nasilno ušao u kuću 72-godišnjeg mještanina i sa stola u dnevnom boravku otuđio deset eura. Nakon počinjenog djela ukradene eure je promijenio u kune i potrošio, a vezano za ovu tešku krađu protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku.

Policiji u Glini je u petak, 16. srpnja 59-godišnji muškarac s područja Gline prijavio da ga je prevario 37-godišnji Glinjanin. Naime, oštećeni je 37-godišnjaku prodao traktor za 4.600 kuna te su sklopili i kupoprodajni ugovor kojim se kupac obvezao platiti traktor do 1. lipnja, ali to nije učinio. Od oštećenog je zaprimljena kaznena prijava te će biti dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu na daljnju meritornu odluku.

U petak, 16. srpnja u automat klubu u ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Sisku, počinjeno je kazneno djelo prijevare na štetu toga kluba. Prema prijavi odgovorne osobe nepoznata je osoba nakon odigrane igre na jednom od aparata od blagajnice zatražila isplatu 1.500 kuna, koje mu je ona i dala, a kasnije je shvatila da je prevarena, jer je naknadnim uvidom u aparat za igru utvrdila da je nepoznata osoba na aparatu zaradila samo 151 kunu. Ovom prijevarom automat klub je oštećen za 1.349 kuna, pa je od odgovorne osobe kluba zaprimljena kaznena prijava, a za prevarantom se traga.

Zabilježeno je sedam narušavanja javnog reda i mira, četiri na području Petrinje te po jedno na području Kutine, Novske i Gvozda.

U pet slučajeva javni red i mir narušen je vikom i galamom, a zabilježena su i dva fizička sukoba. Osim toga, po jedan prekršaj počinjen je omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika pri obavljanju službene dužnosti te omalovažavanjem i vrijeđanjem moralnih osjećaja građana na javnom mjestu.

Protiv 11 počinitelja ovih prekršaja slijede optužni prijedlozi, a jedan od počinitelja, koji je bio pod utjecajem alkohola, zadržan je u prostorijama policije do otrježnjenja.

Policijski službenici intervenirali su u devet slučajeva obiteljskog nasilja, od kojih četiri na području Petrinje, tri na području Kutine te po jedno na području Sunje i Novske.

U počinjenju ovih prekršaja sudjelovalo je 12 počinitelja, od kojih je sedam bilo pod utjecajem alkohola. Četiri počinitelja su uhićena i dovedena nadležnim prekršajnim sudovima, dva su zbog opasnosti od daljnjeg nasilja zadržana u prostorijama policije do otrježnjenja, a jedan je temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smješten na bolničko liječenje.

Na prometnicama se dogodilo 11 prometnih nesreća i to pet na području Kutine, četiri na području Siska i dvije na području Gline.

U četiri nesreće ozlijeđeno je pet osoba. Četiri su osobe lakše ozlijeđene, a teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život zadobila je jedna osoba i to putnica u vozilu koje je na kutinskom području sletjelo s ceste. U sedam prometnih nesreća počinjena je samo materijalna šteta.

Alkoholiziranost kod sudionika ovih nesreća nije utvrđena, a jedan sudionik koji je na kutinskom području pobjegao s mjesta nesreće naknadno je pronađen.

Možda vas zanima...

Teška prometna nesreća u Sisku, poginuo mlađi muškarac

Dana 28.03.2024. g. oko 06,50 sati u Sisku, Novoselska...

GALERIJA: Proglašeni su najbolji sportaši županije za 2023. godinu

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije...

Otvorena obnovljena zgrada Srednje škole Glina

Otvorena je zgrada Srednje škole Gline na kojoj je...