Naslovnica Sport Baseball Sisačke rode ipak viceprvaci

Sisačke rode ipak viceprvaci

Bejzbolaši Siska u zadnjoj utakmici 1.B HBL nisu uspjeli pobjediti zadarski Donat na svom terenu. Gosti su slavili sa 12:3 i tako zasluženo osvojili naslov prvaka. 

Sisak Storksi, kojima je za osvajanje titule trebala pobjeda od 9 poena razlike, dobro su otvorili utakmicu sa Zadranima i nakon dva iniga vodili su sa 2:0. Činilo se da imaju snage za veliku pobjedu. Ipak, u 4. iningu čine seriju pogrešaka u obrani čime su omogućili gostima osvajanje 5 bodova i prelazak u vodstvo. Od tog trenutka igra Siska se raspala. U obrani greške su se nizale, a Zadrani su osvajali bodove. Sredinom 8. iniga imaju vodstvo od 10:2. Osim u obrani, Sisak je nemoćan i u napadu te do kraja utakmice osvaja samo jedan bod, a Donat još dva.

Sisak je osvajanjem drugog mjesta u 1.B baseball ligi Hrvatske ponovio svoj dosadašnji najbolji rezultat, ali ostaje dojam da se moglo i bolje. Nakon ljetne pauze, Storksima je prva iduća utakmica na rasporedu 29. kolovoza. Igrat će u Kupu protiv zagrebačkog Kaptola.

Od jeseni u HBL-u kreće novi sustav natjecanja, tijekom jeseni i proljeća. Svi klubovi igrat će u jedinstvenoj ligi, u dvije grupe. Siska je svrstan skupinu 2 sa Olimpijom iz Karlovca, Vindijom iz Varaždina, Donatom iz Zadra i Gajnicama iz Zagreba.

Za BK Sisak Storks protiv Donata su igrali: Mahač (1), Salešević , Roksa (1), Vanić, Kastmiler, Krička (1), Medved, Matić, Đeferović, Gvardijan i Brkašić.

Za Zadrane su nastupili: Ćurić (2), Donđivić (1), Matulić (1), Anić, Šijan (2), Vujaklija (1), Ćoza (2), Škarica (2), Malenica (1), Dražina i Grdović.

Sudili su Marušić i Golub iz Zagreba.

Komentirajte