3 C
Sisak
Petak, 19 travnja, 2024

Odbačene Pintarićeve prijave protiv Vidovića i Ikić Baniček

Datum:

Marketing

Državno općinsko odvjentištvo u Sisku odbacilo je kaznene prijave koje je u lipnju protiv Davorka Vidovića i Kristine Ikić Baniček podnio sisački gradonačelnik Dinko Pintarić, zbog širenja uznemirujućih glasina, a koje su se ticale cijene sportske dvorane i stana kojeg je Pintarić lani kupio.Državno odvjetništvo navelo je kako nema osnovane sumnje da su prijavljene osobe ostvarile obilježja kaznenog djela širenja lažnih i uznemirujućih glasina.

– Brzina kojom je ovaj predmet riješen govori sve jer dok neki predmeti stoje mjesecima i godinama predmet o čelnicima SDP-a  je očito riješen za par sati. Pouka je ove priče da živimo u vrijeme  kad svatko može reći što god hoće, a da za to nikom ne odgovara. Nadam se takvoj blagonakolnosti i kad gradonačelnik počne neargumentirano  prozivati jer je to, očito, jedini način  komunikacije koji ima “Dobru prođu”, komentirao je ovu vijest sisački gradonačelnik Dinko Pintarić.

A sisački SDP-ovci su njegovu godinu vlasti danas proglasili praktički bez ikakvog uspjeha.

– Proteklih godinu dana gradonačelnik Dinko Pintarić bavio se samo sobom, kupio si stan, ne zna se čijim novcem, a osnivanjem nove ustanove riješio pitanje zaposlenja svoje supruge. Kada pogledamo posljednjih godinu dana, kada su Siščani i cijela naša zemlja suočeni s najvećom krizom od Domovinskog rata i kada pogledamo kako je na tu krizu reagirala aktualna gradska vlast, vidimo da nisu učinili ništa. Nisu napravili niti jedan potez koji bi Siščanima olakšao život u ovoj teškoj situaciji, ali ono što je obilježilo proteklih godinu dana su brojna pusta obećanja, opravdanja i afere, kazala je predsjednica sisačkog SDP-a Kristina Ikić Baniček.

Na tiskovnoj konferenciji sudjelovao je i član sisačkog SDP-a Marko Krička koji je naglasio kako je Grad Sisak nekada imao 76 zaposlenih, da bi se sada ta brojka povećala na 150. Brojeve je usporedio i s Koprivnicom istaknuvši kako u njihovoj gradskoj upravi radi svega 43 zaposlenika, a grad je podjednake veličine kao Siska.

– U Koprivnici se zapošljavaju ljudi koji su stručni za svoje poslove, a u Sisku čak čujemo da ima i onih s falsificiranim diplomama. Vrtići i voda u Koprivnici su najjeftiniji u državi, a u Sisku se nema novca za opremanje vrtića, dok se u Vodovodu bave maltretiranjem zaposlenih. Iako nije želio otkriti tko je to falsificirao svoju diplomu, kazao je kako se tim pitanjem već bavi policija, no ipak je napomenuo kako bi o tome više mogao znati direktor sisačkog Vodovoda Željko Žuk.

(petrinjskiradio.hr, sisak.info)

Možda vas zanima...

Od listopada se uspješno provodi program „Caritas za djecu i obitelj“

Caritas Sisačke biskupije od listopada 2023. godine uspješno provodi...

U Sisku, kao i prije 4 godine, težak poraz SDP-a i Kristine Ikić Baniček

Gledajući rezultate izbora za Sabor, održane u nedjelju, 17....

Privremeni rezultati izbora u RH, 7. izbornoj i Sisku – HDZ 61, SDP 42 mandata

Prema privremenim rezultatima izbora HDZ je dobio najviše mandata,...

Najavljen rekordan broj manifestacija u Lonjskom polju

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje najavila je rekordan...