Naslovnica Sport Ostali sportovi Uspjeh streličara Siscie u Dugom Selu

Uspjeh streličara Siscie u Dugom Selu

Iznimno visoke temperature, veliki broj natjecatelja i odlični rezultati obilježili su  Otvoreno prvenstvo grada Zagreba i 2. Central European Cup (2x70m) održan 03.07.2010 na igralištu NK “Dugo Selo” u Dugom Selu u organizaciji Grada Dugog Sela, Hrvatskog Streličarskog Saveza, Zagrebačkog Streličarskog Saveza i streličarskog kluba “Agram”. U iznimno jakoj konkurenciji u svim disciplinama i dobnim skupinama, uz klubove iz nekoliko zemalja sudjelovali su i natjecatelji sisačkog streličarskog kluba “Siscia”: Zvonimir Vavro, Mario Vavro, Lovro Savić, Zoran Vonić, Ivana Medved i Boris Savić.

Mlada nada hrvatskog streličarstva, Mario Vavro još jednom je dokazao da može stajati uz bok najboljim mladim streličarima ovog dijela Europe. Nakon izvrsnog prvog dijela natjecanja Mario se sa otupcanim novim državnim rekordom od 684 kruga,  plasirao u polufinale gdje je u raspucavanju pobijedio izvrsnog riječanina Anđela Šuvaka. U borbi za zlato ga je dočekao mađarski prestavnik Bojti Robert iz streličarskog kluba “Letizia” koji se istaknuo u prvom djelu natjecanja sa otpucanih 690 krugova. Nakon duge borbe pobjedu ipak odnosi Robert Bojti sa rezultatom 6:3, što je Mariu donijelo drugo mjesto i srebrnu medalju u disciplini kadeta, složeni luk.

Osvajanjem drugog mjesta Mario je i dalje vodeći u kategoriji kadeta CU Central European Cupa 2010. Veteran Boris Savić u disciplini olimpijskog luka okitio se srebrnom medaljom i drugim mjestom nakon otpucanih 541 krugova i vrlo zanimljivog duela sa iskusnim Mihaelom Štebihom iz streličarskog kluba “Katarina Zrinska”.

Komentirajte