Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 01./02. srpnja

Crna kronika 01./02. srpnja

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je deset kaznenih djela, od kojih su šest počinili nepoznati počinitelji.Četiri kaznena djela počinjena su na području Kutine, dva na području Siska i po jedno na području Petrinje, Hrvatske Kostajnice, Gvozda i Gline. Počinjene su po tri teške krađe, krađe i prijetnje te jedno uništenje i oštećenje tuđe stvari.

U noći sa srijede na četvrtak u Jabukovcu, Grad Petrinja, nepoznati počinitelj je presjekao žičanu ogradu skladišta trgovine te ukrao šest plinskih boca. Protiv počinitelja je podnesena kaznena prijava zbog teške krađe, a policija traga za njim.

Teška krađa zabilježena je i u Hrvatskoj Dubici gdje je u istom vremenu nepoznati počinitelj provalio u ugostiteljski objekt, nasilno otvorio aparat za igre i ukrao novac.

Proteklih tjedan dana provaljeno je i u vikendicu u Voloderu, Općina Popovača, odakle je ukradena plinska boca i 20 litara rakije.

Očevidom na mjestu požara u kojem je jučer oko ponoći na poljskom putu u blizini ušća rijeke Kupe u Glinu u mjestu Slana izgorio osobni automobil, utvrđeno je da je uzrok požara kvar na električnim instalacijama, odnosno kratki spoj kabela i akumulatora. U požaru je nastala veća materijalna šteta.

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, počinjena na području Popovače i Općine Jasenovac, a u njima su se verbalno i fizički sukobila četiri počinitelja, od kojih dva pod vidnim utjecajem alkohola.

Policija je postupala u četiri slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, počinjena na području Siska, Petrinje, Topuskog i Gvozda, a u njima je sudjelovalo petero počinitelja.

Dvoje alkoholiziranih počinitelja, muškarac pod utjecajem alkohola od 1,14 g/kg i žena pod utjecajem alkohola od 2,7 g/kg, uhićeni su i dovedeni na prekršajni sud.

Na prometnicama se dogodilo pet prometnih nesreća, dvije na području Siska te po jedna na području Kutine, Petrinje i Gvozda. U dvije nesreće s ozlijeđenim osobama dvije su osobe lakše ozlijeđene, dok je u tri nesreće nastala samo materijalna šteta.

U nesreći koja se sinoć dogodila na području Petrinje lakše je ozlijeđen vozač osobnog automobila koji je pod utjecajem alkohola od 1,6 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje, skretao s ceste i udario u stup ograde.

U prometnoj nesreći koja se dogodila noćas, pola sata prije ponoći u Petrovcu, Grad Sisak, vozač motocikla koji je sletio s ceste i udario u odvodni kanal je napustio mjesto nesreće, a motocikl ostavio. Policija nastavlja rad na utvrđivanju okolnosti nesreće i pronalasku vozača.

Komentirajte