Naslovnica Vijesti Kultura Dom kulture Sisak u pohodu na festivale

Dom kulture Sisak u pohodu na festivale

Mladi glumci kao kulturni predstavnici Hrvatske u Mađarskoj i Francuskoj

Plesni studio Doma kulture Sisak po povratku iz Austrije ovaj će se tjedan zaputiti i u Mađarsku, u Kazincbarciku, na Međunarodni amaterski festival drame što se već dvadeset godina održava u čast Istvana Horvatha. U Mađarskoj će se u vremenu od 30. lipnja do 4. srpnja, uz zemlju domaćina, predstaviti i grupe iz Latvije, Rumunjske, Španjolske, te sisački Plesni studio Doma kulture koji će tamošnjoj publici izvesti Iza zatvorenih vrata, predstavu nastalu u koreografiji Jasminke Petek Krapljan .
Istovremeno na 22. Susret kazališta mladih  Europe što se od 30. lipnja do 11. srpnja 2010. godine održava u francuskom Grenobleu zaputit će se i Dramski studio mladih Doma kulture Sisak s predstavom A vi? Kako ste vi?

.

Kako se danas u medijima o Sisku može čitati kao o najzagađenijem gradu u Hrvatskoj, u najnovijoj predstavi Dramskog studija, sedamnaest mladih glumaca iznosi svoj stav o Sisku i ovdašnjem življenju koristeći Ionescov tekst “Pozdrav” kao predložak. S nekoliko riječi na različitim jezicima, uključujući hrvatski, pomoću maske, videa i scenskog pokreta oni svoju predstavu izvode na razumljiv i prihvatljiv način za sve, osobito mlade generacije.

Komentirajte