Naslovnica Sport Ostali sportovi Brigljeviću turnir povodom Dana SMŽ

Brigljeviću turnir povodom Dana SMŽ

U organizaciji Šahovskog saveza SMŽ, u Sisku je održan tradicionalni brzopotezni šahovski turnir povodom obilježavanja Dana Sisačko-moslavačke županije. Već sljedeću subotu šahiste očekuje vikend u Prnjavoru Čuntićkom gdje će se održati dvodnevne pripreme kadeta i juniora, a za četrnaest dana počinje pojedinačno kadetsko prvenstvo Hrvatske u Šibeniku.

S obzirom na znatne financijske poteškoće s kojima se Savez susreće, turnir povodom Dana županije ove je godine bio mnogo skromniji nego prethodnih godina, a uspjeh je već i činjenica da je natejcanje ipak održano.

Turnir se igrao u subotu, 12. lipnja u prostorijama Šahovskog društva Sisak,  a nastupilo je samo osam natjecatelja i to iz sisačkih šahovskih klubova.

Unatoč malom broju natjecatelja, turnir je okupio jak sastav pa su i borbe, igralo se dvokružno, bile interesantne.

Od samog početka silovito su krenuli majstorski kandidat Mladen Dejanović i FIDE majstor Milan Brigljević, dok su majstorski kandidati Jovan Vuga i Zorko Kostanjšek te drugokategornik, mladi Leonardo Prihoda pokušavali uhvatiti priključak.

Situacija se malo razbistrila u neizvjesnim partijama punim obrata između Brigljevića i Dejanovića sredinom turnira. Brigljević je dobio meč 1,5 : 0,5 iako je Dejanović mogao reklamirati nemoguć potez u drugoj partiji koju je izgubio, ali je nastavio igrati u dobivenom položaju, a onda je napravio nekoliko nevjerojatnih pogrešaka te izgubio partiju i prvo mjesto.

Kadet Leonardo Prihoda je prije zadnjeg kola imao malu prednost pred Kostanjšekom, ali je izgubio obje zadnje partije i na kraju pao na peto mjesto, a Vuga je rutinski osigurao treću nagradu.

Konačan poredak: 1. mjesto Milan Brigljević 11,5 bodova, 2. mjesto Mladen Dejanović 10 bodova, 3. mjesto Jovan Vuga 9 bodova, 4. mjesto Zorko Kostanjšek 8 bodova, 5. mjesto Leonardo Prihoda 6,5 bodova 6. mjesto Ivan Selak 6 bodova, 7. mjesto Dragan Dejanović 3 boda i 8. mjesto Zvonko Prihoda 2 boda.

za sisak.info Milan Brigljević

Komentirajte