Naslovnica Vijesti SMŽ Besplatni “Dani tehničke ispravnosti vozila” od 07. do 12. lipnja

Besplatni “Dani tehničke ispravnosti vozila” od 07. do 12. lipnja

Ministarstvo unutarnjih poslova, kao jedan od nositelja preventivne aktivnosti kojom se želi povećati stupanj tehničke ispravnosti vozila na cestama Republike Hrvatske, u suradnji s Centrom za vozila Hrvatske, Hrvatskim autoklubom i stanicama za tehničke preglede, i ove će godine provesti preventivnu akciju Dani tehničke ispravnosti vozila.Akcija će biti provedena u razdoblju od 7. do 12. lipnja u svim stanicama za tehnički pregled vozila te prije svega ima preventivni karakter i sastoji se od besplatnog pregleda vozila, čime se vozače želi potaknuti da kontroliraju ispravnost svog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, a ponajviše zbog izbjegavanja prometnih nesreća uzrokovanih upravo tehničkom neispravnošću njihovih vozila.

Akcija je u potpunosti dragovoljna i težište joj je na pružanju savjetodavne pomoći glede uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu.

Policijski službenici će u dane trajanja ove akcije u nadzoru prometa na području cijele policijske uprave provoditi pojačan nadzor vozila i represivno postupati upravo prema vozačima neregistriranih vozila, vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole ili su tehnički neispravna, dok će se prema potrebi, a sukladno okolnostima i procjeni, vozila upućivati i na izvanredni tehnički pregled.

Komentirajte