5 C
Sisak
Subota, 27 studenoga, 2021

Susret klapa zbog kiše ipak u Domu kulture

- Marketing-spot_imgspot_img

Vokalno instrumentalni ansambl Kolapjani iz Siska, u sklopu kojeg djeluju ženska vokalna skupina Kolapjanke i muška klapa Kolapjani i ove godine, treći puta po redu organiziraju Susret klapa u Sisku, koji će se održati u petak, 4. lipnja 2010. godine u Domu kulture s početkom u 21 sat. „ Kolapjanke“ i „Kolapjani“ već više od  devet godina njeguju hrvatsku glazbenu baštinu s posebnim osvrtom na dalmatinsko klapsko pjevanje, te su tijekom svoga rada nastupili na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, Večerima dalmatinske pisme Kaštel Kambelovac, kao i na brojnim susretima klapa, koncertima, smotrama, humanitarnim priredbama i kulturnim zbivanjima diljem Hrvatske.

Ove godine,  u povijesnom i jedinstvenom ambijentu – atriju Starog grada u Sisku klape će se predstaviti sa izvornim klapskim napjevima, ali i obradama popularnih dalmatinskih pjesama, a zapjevat će ukupno 9 klapa i to:

ženske klape:

MUCIGOTE iz Splita
ARMORIN iz Zagreba
KONDURA iz Zadra
KOLAPJANKE iz Siska

muške klape:

GRDELIN iz Zagreba
GROBNIK iz općine Čavle
ZRINSKI iz Vrbovca
ŠKRLET iz Kutine i
KOLAPJANI iz Siska

Pokrovitelji susreta su Grad Sisak, Sisačko moslavačka županija, Dom kulture Kristalna kocka vedrine i Gradski muzej Sisak, a sponzori susreta su: Vinarija Trdenić, Gavrilović d.o.o., Grafika Gulan i knjižara i papirnica AMK.Medijski pokrovitelji: Radio Sisak i Radio Quirinus,a internet pokrovitelj je  Iskon internet.
Ulaz na susret klapa je slobodan.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti

4 KOMENTARI