Naslovnica Vijesti Sisak Siščani proslavili Dan grada

Siščani proslavili Dan grada

Dodjeljene nagrade najuspješnijim pojedincima

Čestitku Siščanima za Dan grada, kao poseban gost na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uputio je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.
Središnji dio svečanosti bila je dodjela nagrada najzaslužnijim pojedincima koji su svojim radom obilježili proteklih godinu dana.
Odbor za javna priznanja Grada Siska, na temelju pristiglih prijedloga u sklopu javnog natječaja, odabrao je dobitnike nagrada za životno djelo, godišnjih nagrada, zahvala i pohvala grada Siska.

Nagrada Grada Siska za životno djelo dodijeljena je dr.Željku Matagiću za humanitarni, socijalni i društveni rad i za razvoj radiologije u Sisku te književniku Draganu Božiću za doprinos ugledu i promidžbi Siska te za ostvarenja na području književnosti.
Godišnju nagradu Grada Siska na svečanoj sjednici Gradskog vijeća primio je jazz glazbenik Damir Kukuruzović za doprinos ugledu i promidžbi grada te za ostvarenja na području glazbene umjetnosti. Među odabranima je i dr.Boris Vrga, liječnik i književnik, koji je Godišnju nagradu zaslužio na temelju doprinosa umjetnosti i medicinskoj znanosti, a nagrada je dodijeljena i  Građansko-željezničarskoj glazbi Sisak radi ostvarenja na području glazbe.
Pohvalu Grada Siska, prema izboru Odbora za javna priznanja primili su socijalna radnica, mr sc Daša Poredoš Lavor te književnici Slavica Sarkotić i Đuro Maričić.  Na svečanoj sjednici uručene su i Zahvale Grada Siska koje su danas primili  Vlado Lukić zaposlenik Komunalca te policajci Darko Berek i Mario Jagodić.

Komentirajte