Naslovnica Sport Košarka Ozlijede i jaka konkurencija onemogućili bolji plasman

Ozlijede i jaka konkurencija onemogućili bolji plasman

KK Sisak Veterani na tradicionalni turnir “Old Stars Zagreb”, koji se od 27. do 30. svibnja održavao u Makarskoj, otputovali su puni optimizma ali i u oslabljenom sastavu.

Ovogodišnje, 22. izdanje međunarodnog turnira veterana u košarci – “Old Stars Zagreb 2010.” osim veterana iz Hrvatske okupilo je i veterane iz BiH, Slovenije te Crne Gore. Turnir je organiziran u dvije dobne kategorije, +35 i +45, a košarkaši KK Veterani Sisak nastupili su u kategoriji +35.

U konkurenciji 32 ekipa razvrstanih u 8 grupa u prvoj utakmici po grupama sisački veterani poraženi su od vrlo jake ekipe Borik Puntamika rezultatom 30:44 (Osmanagić 7, Janković 9, Vanić, Ivšić, Radić 2, Adamović 5, Lukšić 2, Jakovac 2, Benković, Gulan 3).

U drugoj utakmici kroz skupinu Siščani su svladali ekipu Veterani Maribor rezultatom 45:36 (Osmanagić 19, Janković 12, Vanić, Ivšić 1, Radić, Adamović 4, Lukšić, Jakovac 4, Benković, Gulan 5).

Jednim porazom i pobjedom Sisak Veterani osvojili su treće mjesto u grupi i natjecanje su nastavili u razigravanju za poredak od 17. do 24. mjesta. Tu su poraženi od ekipe Veterani Tivat rezultatom 28:36 (Osmanagić 6, Janković 11, Vanić, Ivšić 2, Radić, Adamović, Lukšić, Jakovac 4, Benković, Gulan 5).

Vrijedi istaknuti najmlađe veterane Krunoslava Osmanagića i Maria Jankovića kao ponajbolje sisačke stijelce, najstarije Borisa Benkovića, Borisa Gulana i Mladena Vanića i sve ostale koji su dali svoj doprinos ovom ipak vrijednom rezultatu u žestokoj konkurenciji. Nije nevažan niti podatak da su sisački veterani nastupili bez dvojice ponajboljih, ozlijeđenih K. Gregurića i D. Medura, a da se na prvoj utakmici ozlijedio ponajbolji sisački veteran Davor Adamović.

za sisak.info Siniša Ivšić

Komentirajte