6 C
Sisak
Utorak, 21 ožujka, 2023

Umro Dennis Hopper!

- Marketing-spot_imgspot_img

Američki glumac Dennis Hopper umro je u subotu, u 74. godini, od raka prostate. Kako javljaju američki mediji, Hopper je umro u svom domu u Kaliforniji, okružen obitelji i najbližim prijateljima. Poznatom glumcu, rak prostate dijagnosticiran je u rujnu prošle godine te se ubrzo proširio na kosti zbog čega je njegova smrt bila samo pitanje vremena.

Posljednji put, Hopper se u javnosti pojavio sredinom ožujka kadaje prisustvovao svečanosti na holivudskoj Walk of Fame, gdje je dobio svoju zvijezdu. Nasmiješeni je glumac bio odlično raspoložen i šalio se na svoj račun pričajući o ozljedama koje je zadobio prilikom nedavnog pada, zbog čega je nosio zavoje na glavi i desnoj ruci. “Učinilo mi se da čujem poznati glas kako me zove pa sam se u hodu okrenuo, ali nisam vidio mali rub na putu i pao sam jer nemam mišića”, rekao je novinarima.

Svoju dugogodišnju i uspješnu glumačku karijeru, Dennis Hopper, započeo je 1955. godine, kao 19-godišnjak, u filmu “Buntovnik bez razloga” u kojemu je zaigrao uz bok Jamesa Deana, svog bliskog prijatelja. Njegova slava dosegla je vrhunac 1969. godine nakon što je režirao i zaigrao u kultnom filmu “Goli u sedlu” (“Easy Rider”).

Tijekom karijere, Hopper je dva put bio nominiran za Oscara, za scenarij “Easy Ridera” te glavnu mušku ulogu u filmu “Hoosiers”. Nezaboravne uloge ostvario je u filmovima: “Apokalipsa danas”, “Plavi baršun”, “Štemer”, “Ostermanov vikend”, “Brzina”, te mnogim drugima.

(index.hr)

Zadnje novosti
Ostale novosti