Naslovnica Vijesti SMŽ Policija traži pomoć građana u otkrivanju prometnih prekršitelja

Policija traži pomoć građana u otkrivanju prometnih prekršitelja

Prometna policija poziva sve vozače, ali i ostale građane da bez obveze dostavljanja svojih osobnih podataka na telefonski broj 92 ili u njima najbližoj policijskoj postaji prijavljuju sve oblike nepravilnosti u prometu, neovisno o vremenu događanja. Nepravilnosti su najčešće i najviše izražene u užem i širem središtu gradova i općina  županije, gdje su frekvencija vozila i nazočnost građana najveće.

Posebno ističu opravdano negodovanje građana na prekomjernu buku, naročito vozača mopeda i motocikala koja je prisutna tijekom dana, ali nerijetko i u noćnim satima. Kako je ovakvo ponašanje u prometu nedopušteno i kažnjivo mole da im se o počiniteljima dojave bilo koje podatke koje građani uoče (imena, adrese prebivališta ili boravišta, registracijske oznake odnosno vrstu, marku ili boju vozila i sl.).

“Ističemo da takvi vozači često skidaju registracijske pločice s vozila i nose zaštitnu kacigu kako bi bili neprepoznatljivi, ali upravo takvi vozači koji nemaju registracijske pločice ili su postavljene na način da nisu vidljive, čine nepropisna i rizična ponašanja u prometu koja su jednako opasna za sve sudionike u prometu.” – poručuju iz Policijske uprave Sisačko-moslavačke izražavajući zahvalnost građanima na uspješnoj suradnji posljednjih godina, koja je u većini slučajeva rezultirala pozitivno, budući da su počinitelji otkriveni i spriječeni u daljnjem grubom činjenju prekršaja te su na koncu i sankcionirani.

Policija, u ovakve preventivne aktivnosti, poziva da se uključe svi koji su na bilo koji način vezani uz sigurnost cestovnoga prometa, a posebno instruktori vožnje u autoškolama koji zbog prirode svoga posla najveći dio vremena provode na cesti pa upućuju građane koji se odluče na dojavu nepravilnosti pisanim putem da ih mogu poslati i na broj telefaksa: 044/560-280, ubaciti u policijske sandučiće postavljene na područjima svih policijskih postaja ili pak poslati na e-mail adresu ove policijske uprave sisacko-moslavacka@policija.hr.

Komentirajte