Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 20./21. svibanj

Crna kronika 20./21. svibanj

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 13 kaznenih djela, od kojih su devet počinili nepoznati počinitelji.Šest kaznenih djela počinjeno je na području Siska, četiri na području Kutine, a po jedno na području Petrinje, Gline i Gvozda. Počinjeno je deset krađa, dvije prijetnje i jedno kazneno djelo povrede dužnosti uzdržavanja.

Policija u Glini zaprimila je kaznenu prijavu zbog krađe od 55-godišnjeg Siščanina kojem je nepoznati počinitelj unazad dva tjedna iz neosiguranog, ograđenog obora u mjestu Donje Jame ukrao tri svinje, vrijedne oko dvije tisuće kuna.

Kaznena prijava zbog krađe podnesena je protiv nepoznatog počinitelja koji je 13. svibnja u šumi Brezovica posjekao i ukrao četiri stabla jasena, a prema odštetnom zahtjevu šumarije, koja je vlasnik ove šuma, šteta se procjenjuje na 5053 kune.

Policija u Petrinji podnijela je kaznenu prijavu zbog krađe protiv nepoznatog počinitelja koji je proteklih mjesec dana u šumi u mjestu Begovići posjekao 17 stabala, od kojih je dio ostavio na mjestu događaja, dio izvezao iz šume, a dio ukrao. Vrijednost posječenih stabala cijeni se na oko deset tisuća kuna.

Jučer oko 12.30 sati nepoznati počinitelj je u Zagrebačkoj ulici u Lekeniku iz vozila zagrebačkih registracijskih oznaka, s kojim je 61-godišnja žena iz Velike Gorice 15-ak minuta prije imala prometnu nesreću, kroz razbijeni prozor na vozačevim vratima ukrao originalni ključ iz kontakt bravice vozila.

Od vozačice je zaprimljena je kaznena prijava zbog krađe.  Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, oba počinjena na području Novske, a u njima su sudjelovala četiri počinitelja. U jednom događaju javni red i mir narušen je verbalnim i fizičkim sukobom dvojice muškaraca na ulici u Novskoj, a u drugom narušavanju vikom i međusobnim vrijeđanjem dvojice muškaraca na ulici u Rajiću, pri čemu je jedan od njih bio pod utjecajem alkohola od 1,19 g/kg.

Policija je postupala u dva slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, počinjena u Petrinji i Kutini. Optužni prijedlog zbog nasilničkog ponašanja podnesen je protiv muškarca koji je u obiteljskoj kući u Petrinji, pod utjecajem alkohola od 2,14 g/kg, verbalno napadao suprugu u nazočnosti maloljetnice i njihovog djeteta. Muškarac koji se u obiteljskoj kući u Kutini nasilnički ponašao prema supruzi uhićen je i uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud.

Na prometnicama se dogodilo pet prometnih nesreća, dvije na području Siska te po jedna na području Kutine, Dvora i Petrinje, a u njima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život. U nesrećama nisu sudjelovali vozači pod utjecajem alkohola. Dva vozača pobjegla su s mjesta nesreće te policija traga za njima.

Komentirajte