Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 17./18. svibnja

Crna kronika 17./18. svibnja

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 16 kaznenih djela, od kojih su osam počinili nepoznati počinitelji.Na području Kutine počinjeno je šest kaznenih djela, na području Siska tri, na području Petrinje, Gline i Sunje po dva, a jedno kazneno djelo počinjeno je na području Novske. Počinjeno je po pet teških krađa i krađa, dvije prijetnje i po jedno kazneno djelo zlouporabe opojnih droga, nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, uništenja i oštećenja tuđe stvari te izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

Policija u Glini traga za nepoznatim počiniteljem koji je s nedjelje na ponedjeljak, 16./17. svibnja provalio u trgovinu u Prekopi, Grad Glina i ukrao novac, 50 šteka cigareta i nekoliko boca alkoholnih pića. Protiv počinitelja je podnesena kaznena prijava zbog teške krađe.

Policijskoj postaji Kutina prijavljena je teška krađa počinjena od rujna prošle do svibnja ove godine u mjestu Gornja Vlahinička, Općina Velika Ludina. Naime, nepoznati počinitelj je provalio u vikendicu 76-godišnje Zagrepčanke i ukrao električni šivači stroj te je protiv njega podnesena kaznena prijava i policija traga za njim.

Zabilježen je i pokušaj teške krađe, počinjen proteklog tjedna u Moslavačkoj Slatini, Općina Popovača, gdje je nepoznati počinitelj provalio u vikendicu 44-godišnje vlasnice, ali nije ništa ukrao.

Policija u Novskoj podnijela je kaznenu prijavu zbog zlouporabe opojnih droga protiv 33-godišnje Vinkovčanke, zatečene u subotu, 15. svibnja na odmorištu autoceste kod Starog Grabovca u posjedu 60 tableta s popisa droga za koje nije imala propisanu liječničku dokumentaciju.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 52-godišnjim muškarcem s područja Općine Popovača utvrđeno je da je od rujna do prosinca prošle godine počinio dvije teške krađe, provalivši u dvije vikendice u Popovači iz kojih je ukrao manju količinu suhomesnatih proizvoda. Protiv počinitelja su podnesene kaznene prijave zbog teških krađa.

Jučer, 17. svibnja u poslijepodnevnim satima u poslovnici banke u Sisku nepoznati počinitelj je iskoristio odsutnost 50-godišnje zaposlenice te joj s njenog uredskog stola ukrao novčanik s novcem, osobnim dokumentima i kreditnim karticama s PIN-ovima, a potom je na bankomatu podignuo dvije tisuće kuna. Protiv počinitelja je podnesena kaznena prijava zbog krađe, a policija traga za njim.

Zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira, počinjeno vikom vidno alkoholiziranog muškarca ispred ugostiteljskog objekta u Dvoru. Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja određeno mu je zadržavanje u policijskoj postaji.

Policija je postupala u dva slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, počinjena u Sunji i Petrinji. Oba počinitelja su uhićena i dovedena na prekršajni sud.

Na prometnicama se dogodilo šest prometnih nesreća, četiri na području Siska te po jedna na području Kutine i Novske. U dvije nesreće s ozlijeđenim osobama lakše je ozlijeđena osmogodišnja djevojčica koju je udario automobil na pješačkom prijelazu u Novskoj, a lakše je ozlijeđena i pješakinja koju je udario moped na pješačkom prijelazu u Sisku. U četiri nesreće nastala je samo materijalna šteta, a u njima nisu sudjelovali vozači pod utjecajem alkohola.

Komentirajte