Naslovnica Vijesti Sisak Ivica Kosturin i Damir Vrban osuđeni na po sedam godina zatvora

Ivica Kosturin i Damir Vrban osuđeni na po sedam godina zatvora

Pred sudskim vijećem za ratne zločine Županijskog suda u Sisku hrvatski branitelji Ivica Kosturin i Damir Vrban nepravomoćno su u srijedu osuđeni na po sedam godina zatvora zbog ratnog zločina nad civilom Slavkom Ivanjekom 07. rujna 1991. godine. Oni su 7. rujna 1991. godine Hrvata, Slavka Ivanjeka, iz Letovanića odveli iz njegove kuće i krenuli prema Sisku, usput ga pretukli, a od zadobivenih teških ozljeda Ivanjek je preminuo.

Ivanjek je stradao jer je, u pijanom stanju, govorio da Hrvatska nema izgleda protiv jugo-vojske koja je značajna sila, a psovao je i tadašnejg predsjendika Franju Tuđmana. Kosturin i Vrban su došli po njega nakon jednog od takvih ispada, odveli ga od kuće pre d očima majke i kćeri, koje oca više vidjele nisu živoga.

Tijekom suđenja, kćerka preminulog Slavka, Vesna Ivanjek je izjavila i kako su se dvojica susjeda nakon nekoliko dana išli raspitivati za njenog oca, ali svugdje su im savjetovali kako je bolje da se ne raspituju. Tek nekoliko dana kasnije, djelatnik polciije MUP-a došao je obavijestiti obitelj da je Ivanjek preminuo nasilnom smrću.

Komentirajte