Naslovnica Vijesti SMŽ Kod Kutine poginula djevojka, a djevojčica teško ozlijeđena kod Novske

Kod Kutine poginula djevojka, a djevojčica teško ozlijeđena kod Novske

U petak, 30. travnja u 6.55 sati na 106-om kilometru južne kolničke trake autoceste A3 kod Kutine dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala dok su tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život.Nesreća se dogodila kada je 48-godišnji vozač osobnog automobila, slovenskih nacionalnih oznaka, krećući se desnim prometnim trakom vozilom skrenuo u desno, prešao preko prometne trake za zaustavljanje vozila u nuždi te sletio na zelenu površinu gdje se automobil zanio i prevrnuo preko desnog bočnog dijela pri čemu je krov automobila udario u metalne nosače prometnog znaka.

Od zadobivenih ozljeda na mjestu nesreće smrtno je stradala 19-godišnja hrvatska državljanka koja se nalazila kao putnica u automobilu. Vozač i dvije putnice iz automobila, također hrvatski državljani, su vozilom Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kutina prevezeni u sisačku bolnicu gdje su zbog teških tjelesnih ozljeda koje nisu opasne po život zadržani na liječenju.

Očevid na mjestu nesreće vodila je istražna sutkinja Županijskog suda u Sisku te županijski državni odvjetnik po čijem će se nalogu obaviti obdukcija mrtvog tijela. Protiv vozača osobnog automobila policija će podnijeti kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće.

U četvrtak, 29. travnja oko 19 sati u mjestu Voćarica, Grad Novska, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teške tjelesne ozljede opasne po život zadobila šestogodišnja djevojčica.

Nesreća se dogodila kada je 44-godišnja vozačica osobnog automobila, novogradiških registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine tako da se može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti, prednjim djelom vozila udarila u djevojčicu koja je prelazila kolnik van obilježenog pješačkog prijelaza. Od siline udarca djevojčica je odbačena u južni odvodni kanal, a automobil je prešao na suprotnu stranu kolnika i sletio u sjeverni odvodni kanal. Zbog zadobivenih teških tjelesnih ozljeda opasnih po život djevojčica je prevezena u Kliniku za dječje bolesti Zagreb. Protiv vozačice osobnog automobila podnesena je kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće.

Komentirajte