Naslovnica Vijesti Sisak Siščanin i Novljanin uhićeni zbog droge

Siščanin i Novljanin uhićeni zbog droge

Policijski službenici policijskih postaja u Sisku i Novskoj, u suradnji s policijskim službenicima Odsjeka kriminaliteta droge PU sisačko-moslavačke, proveli su kriminalistička istraživanja nad dvojicom hrvatskih državljana, 37-godišnjim Siščaninom i 19-godišnjakom s područja Novske, zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe opojnih droga.
Po nalogu Županijskog suda u Sisku 27. travnja izvršena je pretraga stana u kojem živi osumnjičeni 37-godišnjak te je u kuhinji u ormaru pronađen improvizirani laboratorij obložen srebrnom alu-folijom, namijenjen za uzgoj opojne droge marihuane.
Laboratorij je bio opremljen žaruljama s prekidačem, plastičnom bocom s tekućinom, granulama gnojiva i termometrom te je u njemu pronađeno 12 posuda sa stabljikama indijske konoplje, visine od 8 do 30 cm.
Osumnjičeni je uhićen te je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je početkom travnja ove godine posadio sjemenke indijske konoplje i uzgojio ih radi prodaje i osobne konzumacije.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu danas doveden istražnom sucu Županijskog suda u Sisku koji mu je odredio pritvor od 30 dana.

Na području Novske policijski službenici Policijske postaje Novska i Interventne jedinice policije Sisak 27. travnja u večernjim satima, u šumi kod mjesta Bročice, u postavljenoj zasjedi zatekli su 19-godišnjaka kako obilazi i zalijeva stabljike indijske konoplje.  Mladić je uhićen te je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je sredinom ovog mjeseca u šumskom predjelu, 300-tinjak metara od njegove obiteljske kuće, na prokrčeni dio šume donio 15 tegli za cvijeće i u njima posadio sjemenke indijske konoplje, iz kojih su izrasle 33 stabljike visine od 1,5 do 14,4 cm.
Temeljem naloga Županijskog suda u Sisku izvršena je i pretraga njegove obiteljske kuće u Bročicama gdje su pronađene i oduzete dvije sjemenke indijske konoplje, koje je nezakonito posjedovao.
Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni će uz kaznenu prijavu zbog zlouporabe opojnih droga biti doveden istražnom sucu Županijskog suda u Sisku.

Komentirajte