Naslovnica Vijesti Kultura Troje Siščana u konkurenciji za Vjesnikovu nagradu

Troje Siščana u konkurenciji za Vjesnikovu nagradu

Počela je utrka za najstarije Vjesnikovo priznanje za umjetnost, nagradu za književnost »Ivan Goran Kovačić«. U konkurenciji je i troje Siščana.Žiri u sastavu Helena Sablić Tomić, Andriana Škunca, Velimir Visković (predsjednik), Zdravko Zima i Branka Džebić na svome prvom sastanku je nakon dugotrajnog vijećanja iz književne produkcije u posljednjih godinu dana izabrao četrdeset i četiri naslova, što je gotovo dvostruko više nego prethodne godine.

Ove godine u konkurenciji je i devet zbirki poezije, a među njima i tri sa sisačkog područja:  »Postanak ptica« Ane Brnardić, »Zbiljka« Miroslava Kirina i »Pacifička kiša nad Kupom« Slavka Jendrička.

Vjesnikova književna nagrada »Ivan Goran Kovačić« dodjeljuje se od 1964. godine, a ponijeli su je neki od najvećih književnika s ovih prostora poput Miroslava Krleže, Ranka Marinkovića, Meše Selimovića i Antuna Šoljana. Sljedeći krug žiriranja planiran je sredinom svibnja, a pobjedniku će nagrada biti uručena početkom lipnja zajedno s ostalim Vjesnikovim priznanjima za umjetnost.

Komentirajte