Naslovnica Vijesti SMŽ Spretni vozač izbjegao težu nesreću na autocesti

Spretni vozač izbjegao težu nesreću na autocesti

Jučer, 15. travnja u 14 sati, na 98-om kilometru autoceste A3 kod Donje Gračenice, Općina Popovača, s teretnog automobila bugarskih nacionalnih oznaka, kojem je bila pridodana prikolica na kojoj se prevozilo deset rabljenih osobnih automobila, otpali su zadnji desni kotači.Teretni automobil i prikolica potom su se zanijeli i prepriječili preko obje prometne trake, a djelomično i preko trake za zaustavljanje vozila u nuždi. Zbog toga se od 14 do 15 sati promet autocestom u smjeru Lipovca odvijao otežano, djelomično trakom za zaustavljanje vozila u nuždi te zelenom površinom, a od 15 do 17 sati zaustavnom trakom uz postavljenu prometnu signalizaciju i fizičko upravljanje prometa policijskih službenika Postaje prometne policije Kutina.

U ovom događaju na teretnom vozilu nastala je šteta koja se cijeni na oko 5 tisuća kuna, dok na vozilima koja su prevožena na priključnom vozilu štete nije bilo.

Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da vozač ovog teretnog vozila nije bio pod utjecajem alkohola. Na fotografiji se može vidjeti kako je spretni vozač unatoč tome što mu se vozilo zaokrenulo za 180 stupnjeva, izbjegao prevrtanje, teudare u automobile u prolazu. Jako spretni vozač imao je, dakle, i sreću.

Komentirajte