Naslovnica Vijesti SMŽ Biskup Košić krstio šesto dijete u petrinjskoj obitelji Miroslava i Snježane Bijelić

Biskup Košić krstio šesto dijete u petrinjskoj obitelji Miroslava i Snježane Bijelić

Mons. dr. Vlado Košić, sisački biskupa krstio je u subotu 10. travnja, u petrinjskoj župnoj crkvi Svetog Lovre, Rafaela Bijelić šesto dijete obitelji Miroslava i Snježane Bijelić. Otac Miroslav i majka Snježana s ponosom ističu kako ime je zadovoljstvo imati veću obitelj te da puno vole i trude se dati djeci sve najbolje ne misleći pritom prvenstveno na materijalne stvari, kratko je rekao otac Miroslav. U prigodnoj propovijedi biskup Košić je istaknuo kako dobro brojnost obitelji te dodao kako danas ekonomske prilike nisu najbolje, ali nisu izgovor za neimanje djece.

Nekada su doduše nemogućnosti stvarne jer su zahtjevi veliki koji se postavljaju na podizanje djece i standard za kojeg se čini da svi moraju imati. S druge strane, istaknuo je kako pozna brojne obitelji s puno djece i uvjeren je da se Bog uvijek pobrine, a pomognu i dobri ljudi, jer mala djeca ne traže toliko koliko roditeljima izgleda, stoga:

„Čini se da je veća stvar ta sebičnost koja se sve više pokazuje u odnosu prema djeci. Svaki treba neku svoju komociju i kao da djeca roditelje smetaju i kao da ih ograničavaju i sputavaju u njihovoj slobodi i ambicijama da se više posvete sebi. Dakako da se bez žrtve i velikodušnosti roditelji ne mogu odlučivati na više djece.“

Zato je brojna obitelj „propovijed životom“ dodao je biskup Košić. Prilikom krštenja Rafaela biskup je obitelji Bijelić darovao 3 tisuće kuna u ime Sisačke biskupije što će biti na pomoć obitelji u kojoj su uz Rafaela rastu i Dominik, Kristijan, Marija, Gabrijel i Mihael.

Komentirajte