Naslovnica Vijesti Sisak Izišao prvi broj Službenog vjesnika Sisačke biskupije

Izišao prvi broj Službenog vjesnika Sisačke biskupije

Za Veliki četvrtak – svećenički dan izašao je prvi broj Službenog vjesnika Sisačke biskupije. Službeni vjesnik izdaje Biskupski ordinarijat Sisačke biskupije a odgovara i uređuje ga mr. Antun Sente, ml. dok je grafičko oblikovanje uredio Glas Koncila. Prvi broj Službenog vjesnika Sisačke biskupije donosi dvije Bule Benedikta XVI.: „Antiquam fidem“ o uspostavi Sisačke biskupije i Bulu o imenovanju mons. Vlade Košića sisačkim biskupom, te govor kardinala Josipa Bozanića na slavlju ponovne uspostave Sisačke biskupije i homiliju sisačkog biskupa Vlade Košića na slavlju ponovne uspostave Sisačke biskupije.

Uz uvodno slovo urednika i Biskupove uskrsne čestitke Službeni vjesnik sadrži Papine poruke za za Korizmu, za Svjetski dan bolesnika, za 25. Svjetskih dan mladih, za nedjelju Dobroga pastira i za za dan društvenih komunikacija, te poruku Predsjednika Vijeća HBK za obitelj povodom XV. Dana života kao i Izjavu Komisije Iustitia et pax HBK i BKBiH o Prijedlogu zakona o prebivalištu i boravištu, te Priopćenje sa sjednice Stalnog vijeća HBK.

Zatim slijedi Pismo svećenicima prigodom hodočašća u Zagreb o 50. obljetnici smrti bl. Alojzija Stepinca, homilija sisačkog biskupa Vlade Košića na Stepinčevo u Budaševu, Poslanica predsjednika Hrvatskog Caritasa mons. Josipa Mrzrljaka povodom Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH, homilija sisačkog biskupa Vlade Košića o 8. obljetnici smrti kardinala Franje Kuharića i homilija biskupa sisačkog biskupa na ovogodišnju cvjetnicu.

U drugom dijelu Službenog vjesnika nalaze se odredbe Biskupskog ordinarijata te priopćenja i obavijesti za kvalitetnije služenje Bogu i ljudima u Crkvi sisačkoj, te kronika sisačkog biskupa Vlade Košića. Želja je uredništva da sadržaj Službenog vijesnika Sisačke biskupije bude od pomoći kvalitetnijem životu u vjeri klerika, redovnika i redovnika i vjernog puta Sisačke crkve.

(AS)

Komentirajte