9.2 C
Sisak
Subota, 23 listopada, 2021

Uspjeh Tjedna održive energije u Tehničkoj školi Sisak

- Marketing-spot_imgspot_img

U okviru Europskih aktivnosti “Tjedan održive energije 22.3. – 26. 3. 2010.”   Tehnička škola Sisak i partneri, Hrvatska stručna udruga za sunčevu energiju , Aurora Energetika i Solaris Novigrad organizirali su aktivnosti pod nazivom “Dani obnovljivih izvora energije”. Planirani program je u potpunosti realiziran i u 5 dana kroz pripremljene aktivnosti je prošlo preko 1000 učenika, profesora, stručnih suradnika i građana.

Obnovljivi izvori energije u Tehničkoj školi Sisak imaju vrlo značajno mjesto u nastavnom procesu već punih 17 godina, još od 1995. godine kada je napravljeno prvo nastavno učilo «Fotonaponski izvor električne energije», a u sklopu manifestacije otvorena je u Tehničkoj školi prva učionica u Hrvatskoj ( i u Europi ) sa ugrađenom ekološkom i energetski učinkovitom LED rasvjetom ( rasvjeta na bazi svjetlećih dioda ).

Daljnje planirane aktivnosti u ovoj školi su izrada solarnog električnog automobila ( projekt u završnoj fazi ), te pokretanje velikog projekta “Zelena tehnička škola Sisak”, gdje je idejnim projektom zamišljeno da se izgradi potpuno  nova zgrada Tehničke škole Sisak koja će u potpunosti koristiti najnovija svjetska dostignuća u primjeni obnovljivih izvora energije i zaštiti okoliša ( energija sunca, vjetra, toplinske pumpe, kišnica i slično ). Pri projektiranju zelene škole trebali bi se koristiti prirodni materijali  (drvo, kamen i slično ) ali i uz djelomično nužnih umjetnih materijala koji imaju osnovnu svrhu uštedu energije i zaštita okoliša. Realizacijom ovog projekta Tehnička škola Sisak više nebi bila podstanar već vlasnik najmodernijeg, ekološki i energetski najnaprednijeg objekta u Hrvatskoj.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti