Naslovnica Sport Ostali sportovi Rezultati sve raskošniji, kasa sve praznija

Rezultati sve raskošniji, kasa sve praznija

Na hrvačkom prvenstvu za seniore, održanom u subotu u Zagrebu, članovi Hrvačkog kluba Sisak nastavili su seriju vrlo dobrih rezultata.Pomlađena ekipa osvojila je 5. mjesto, u konkurenciji 16 klubova i 83 hrvača.  Plasman je potvrda njihova ogromna potencijala, jer radi se o najmlađoj ekipi u seniorskoj konkurenciji.

Pojedinačni rezultati još su impresivniji. Ranko Gajić u kategoriji 60 kg osvojio je 2. mjesto, braća Stjepan i Tomislav Lavrić došli su do bronce u kategorijama 84 i 96 kilograma. Stjepanu je to prva seniorska medalja, a Tomislavu četvrta. Valja istaknuti i 5. mjesto juniora Igora Adamovića, koji se već u prvoj sezoni seniorskoj natjecanja svrstao u Top 5 najboljih hrvača kategorije 96 kg, što je za njega i klub veliko postignuće.

Uz ove dobre vijesti za sisačko hrvanje slijede i one manje dobre. Klub je u posljednjih godinu dana teret financiranja natjecanja u cijelosti prebacio na roditelje natjecatelja i članstvo. Smatralo se da će to biti dostatna mjera koja će ublažiti nedostatak novca od sponzora i redovnog financiranja od strane sportske zajednice. Međutim, u ovoj godini dodatno je smanjen iznos novca iz proračuna Zajednice sportova i u klubu smatraju da nije realno očekivati uspješan nastavak natjecanja u ovoj sezoni.  Ističu, rad u Hrvačkom klubu Sisak zasniva se na amaterskim načelima, sva sredstva se koriste za financiranje obaveznih natjecanja, a članovi i dužnosnici kluba ne primaju nikakvu naknadu za svoj rad. Smatraju da Zajednica sportova Sisak bi trebala imati više sluha za amaterske udruge koje sa svojim skromnim proračunima uspijevaju ostvarivati vrhunske rezultate, ne samo u jednoj sezoni već u višegodišnjem vremenskom periodu.

Komentirajte