Naslovnica Sport Ostali sportovi Sisački “Tigrići” ponovo osvajaju medalje

Sisački “Tigrići” ponovo osvajaju medalje

Prošli mjesec, na već tradicionalnom Kupu “Mladosti” u Ivanić Gradu, predstavnici KK Tigar iz Siska osvojili su tri medalje. Zlatnu medalju osvojila je najtrofejnija Mirna Đurić, srebrnu medalju osvojio je Borna Poljak, a brončanu medalju Aneta Tkalčec. Bio je to samo uvod u veliko natjecanje koje je održano 06. ožujka u Virovitici. Turnir “Virovitica Open” ove godine okupio je čak 820 natjecatelja iz 5 zemalja. U izrazito jakoj konkurenciji nastupilo je osam „Tigrića“: Andrea Karagić, Ema Pauček, Aneta Tkalčec, Mirna Đurić, Patricija Kosina, Ejla Poljak, Iva Dužić i Valentino Vasilik.

Pet „Tigrića“ probilo se do borbi za medalje te zasluženo osvojilo četiri srebrne medalje i jednu brončanu.

Mirna Đurić je u kategoriji učenica kroz repasažne nastupe osvajila brončanu medalju. Patricija Kosina uvjerljivo je na putu do srebrne medalje pobijedila aktualnu prvakinju Hrvatske i ušla u finale. Ipak, do zlata joj je nedostajalo snage i iskustva.

U kategoriji ml. kadetkinja Iva Dužić ovoga puta nije imala dostojne protivnice. Porazila je suparnice iz Italije, Mađarske i Hrvatske i zasluženo ušla u finale, gdje gubi tijesnom razlikom 2:1.

U ekipnim nastupima učenica snage su udružile Patricija Kosina, Aneta Tkalčec i Andrea Karagić, a u kategoriji mlađih kadetkinja Ejla Poljak, Iva Dužić i Mirna Đurić. Obje ekipe, unatoč jakoj međunarodnoj konkurenciji, bez većih poteškoća probile su se u finale, ali i ostale na srebrnim medaljama.

-Postignutim rezultatima zabilježili smo najveći uspjeh na dosadašnjim turnirima “Virovitica Open” i dokazali da se možemo nositi i s konkurencijom europske kvalitete. – priopćili su iz KK Tigar Sisak.

Komentirajte