Naslovnica Sport Ostali sportovi Dokazali se i u međunarodnoj konkurenciji

Dokazali se i u međunarodnoj konkurenciji

Sportaši KKK Croatie iz Siska proteklog vikenda na natjecanju u Samoboru osvojili su 6 medalja. Juniorka Katarina Sever proglašena je najboljom na turniru. Riječ je o karate natjecanju, međunarodnog karaktera, u organizaciji KKK Domenica, koje je okupilo je 120 natjecatelja iz 12 klubova iz Hrvatske, Poljske, Mađarske i Srbije, a gdje su Siščani bili zastupljeni sa dvanaestočlanom ekipom.

Pod vodstvom trenera Dragoslava Krnjaića i Nenada Đurića u kvalifikacijama su sudjelovali Patrik Veršić, Alen Božić, Fran Mlinarić, Nikola Sever, Filip Podunavac, Matko Kajgana, Goran Božić, Stefan Vedrina, Marko Krizmanić i Katarina Sever. Nastavak natjecanja, kroz odlične borbe, izborili su Fran Mlinarić u kategoriji limača, Nikola Sever, Matko Kajgana, Goran Božić i Marko Krizmanić u kategorijama kadeta, te Katarina Sever u juniorskoj kategoriji.

U samom finalu Goran Božić nije uspio proći snažnog Mađara Davida Puskasa, koji je iskoristio svoju veliku masu (108 kg). Četrdesetak kilograma lakši Božić morao je priznati poraz. Fran Mlinarić, Matko Kajgana, Marko Krizmanić te Katarina Sever uspjeli su i u finalu savladati svoje protivnike i zasluženo su osvojili zlatne medalje.

-Rezultati iz Samobora su vrlo ohrabrujući, pogotovo s obzirom na međunarodnu konkurenciju. Velik je to poticaj za naše mlade natjecatelje koji će nastupati na idućem natjecanju u katama, u Sisku 27. 0žujka. – priopćili su iz KKK Croatie.

Komentirajte