Naslovnica Sport Ostali sportovi Streličari ispunili Brezovicu

Streličari ispunili Brezovicu

Streličarski klub Sisak uspješno je organizirao međunarodno dvoransko natjecanje Sisačka zima 2010. 

Natjecanje u Sportskoj dvorani Brezovica, uvršteno u kalendar Hrvatskog streličarskog saveza, okupilo je 106 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i BiH sa željom da u Sisku provjere formu pred skorašnje europsko te državno dvoransko prvenstvo. Gabariti dvorane diktirali su broj natjecatelja, a Sisak je na ovom natjecanju, održanom u nedjelju, 21. veljače, bio zastupljen sa dva kluba, Siscijom i Siskom.

Za Sisciju zlato su osvojili otac i sin, veteran Zvonimir i kadet Mario Vavro. Brončani su bili Matija Pavlović i Ivana Medved.

Streličarski klub Sisak predstavio se sa 14 natjecatelja, prvenstveno mladih.

U disciplini tradicionalnog luka Igor Kalinić nadmašio je sve svoje suparnike i osvojio prvo mjesto. Kadetkinja Iva Radoš također okitila se zlatom, a njena klupska kolegica Lorena Kukuljaća broncom. Tomislav Javornik u konkurenciji kadeta pogodio je 475 krugova i zaslužio treće mjesto.

-Rezultatima naših kadeta u ovom trenutku smo više nego zadovoljni, a cilj nam je optimalnu formu dosegnuti za dva tjedna, upravo za nacionalno državno prvenstvo. – naglašava tajnik SK Siska Zdenko Videc, koji se ovog puta više okupirao provedbom cjelokupnog natjecanja nego li lukom i strijelom.

-Pohvale za organizaciju stižu sa svih strana, a prvenstveno od samih natjecatelja. Svi su istaknuli kako su se vrlo ugodno osjećali u Sisku i da će opet vrlo rado doći. – zaključuje Videc.

Komentirajte