Naslovnica Vijesti Kultura Noć muzeja 2010.

Noć muzeja 2010.

Sisačka noć u znaku izložbi, promocija i tribine

Više od 150.000 posjetitelja lani je bilo dijelom programa Noći muzeja, manifestacije koja je od gradske prerasla u nacionalnu i nezaobilazan sadržaj u kulturnoj i turističkoj ponudi Hrvatske. Te noći ulaz u muzeje je besplatan, a uz izložbe svaki će muzej u Hrvatskoj, uključen u akciju, ponuditi i dodatne programe – koncerte, performanse, promocije i sl. 
Ovogodišnja će se Noć muzeja održati 29. siječnja i posvuda će programi početi u 18 sati, pa nas isto očekuje i u sisačkom Gradskom muzeju gdje je posjetiteljima po dolasku organizirano i stručno vodstvo po postavu.

Program:
Pozdrav iz Siska
18,00-01,00 sati / prodaja muzejskih publikacija po prigodnim cijenama
18,00-01,00 sati / besplatan ulaz i stručna vodstva po postavu
18,00- 01,00 sati / Izložba ”Pozdrav iz Siska, Sisak na starim razglednicama iz zbirke Gradskog muzeja Sisak”
Izložba razglednica iz fundusa Gradskog muzeja Sisak. Poseban dodatak izložbi predstavit će razglednice iz privatnih zbirki sisačkih kolekcionara. Razglednice su nastale u razdoblju od kraja 19. stoljeća do početka II. Svjetskog rata.
20,00 sati / Promocija monografije  ”Pozdrav iz Siska, Sisak na starim razglednicama iz zbirke Gradskog muzeja Sisak”
Monografija, u izdanju Gradskog muzeja Sisak, autora Davorke Obradović i Vlatka Čakširana prikazuje grad Sisak kroz razglednice iz fundusa Gradskog muzeja Sisak, koje su tiskane u sisačkim tiskarama u razdoblju od kraja 19. stoljeća pa sve do početka II. Svjetskog rata. Uz razglednice u Monografiji se nalazi kratak pregled povijesti grada.
21,00 sati / Tribina ” Sakupljanje- hobi i profesija”
Sakupljanje, uz čuvanje,obradu i prezentaciju, predstavlja jednu od četiri osnovne muzejske funkcije. O ovoj vrlo zanimljivoj temi na tribini u Muzeju razgovarat će predstavnici struke i privatnih sakupljača.

Komentirajte