11 C
Sisak
Petak, 19 travnja, 2024

Problem s otkupom mlijeka u Dvoru

Datum:

Marketing

Saborska zastupnica HSS-a Mariana Petir uputila je pismo ministru Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petru Čobankoviću u kojem ga upozorava na poteškoće s otkupom mlijeka na području Općine Dvor.

U pismu se ističe kako Poljoprivredna zadruga „Mliječni put” iz Dvora sabire i odvozi mlijeko za 130 koperanata kojima je novac dobiven za mlijeko jedini izvor prihoda.

“Kako je suradnja s mljekarom iz Starog Petrovog Sela zbog neplaćanja dovela u pitanje egzistenciju tamošnjih ljudi, 03. srpnja 2009. godine uputila sam Vam dopis kojim sam tražila poduzimanje potrebne aktivnosti u svezi s nastavkom otkupa mlijeka na području Općine Dvor. Ministarstvo poljoprivrede i Vi osobno ste se na moj zahtjev uključili u rješavanje navedene problematike, a otkup mlijeka je preuzela Križevačka mlijekara. Obzirom da je Lemeš udaljen 320 km od Dvora i da ta suradnja nije financijska održiva, a da Dukat, Kim i Vindija dolaze na udaljenost od 25 do 50 km od Dvora, molim Vas da se u okviru svoje nadležnosti zauzmete da jedna od navedenih mljekara preuzme otkup mlijeka od proizvođača s područja Dvora (područja od posebne državne skrbi).” – stoji u pismu Mariane Petir ministru Čobankoviću.

Možda vas zanima...

Obilježite Dan planeta Zemlje u Ekološkom centru Vrata Zrinske gore

Ekološki centar „Vrata Zrinske gore“ obilježit će 22. travnja,...

Zabavno-rekreativna manifestacija „Dan planeta Zemlje u Moslavini“ po jubilarni 20. put

ZBOG LOŠEG VREMENA OTKAZUJE SE PROGRAM OD SUBOTE. NEDJELJA...

Najavljen rekordan broj manifestacija u Lonjskom polju

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje najavila je rekordan...

Humanitarni koncert “Pomozimo Katarini Nerlović”

U utorak, 30. travnja, organizira se u Lipovljanima humanitarni...