8 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

Riješeno ubojstvo u Lekeniku staro 12 godina!

Datum:

Marketing

Postupajući po napadu na 87-godišnju ženu od prije nekoliko dana, policija je istragom otkrila i ubojicu 55-godišnje Jagice Haramije iz Lekenika, koja je ubijena u listopadu 1997. godine.Policijski službenici Policijske postaje Sisak dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim Stevom A. iz Lekenika zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela pokušaja razbojništva, bludne radnje i teške tjelesne ozljede na štetu 87-godišnje žene, također iz Lekenika.

Osumnjičeni je u nedjelju, 3. siječnja oko 12.30 sati pod vidnim utjecajem alkohola došao u kuću oštećene koja je teško pokretna osoba, te vičući od nje tražio da mu da 200 kuna. Potom ju je uhvatio za ramena i sa stolice na kojoj je sjedila srušio na pod te je tražeći novac pretražio ostale prostorije u kući, ali novac nije pronašao. Nakon toga se vratio u dnevni boravak u kojem se nalazila oštećena te je zaključao vrata i istu podigao s poda i polegao na krevet te ju ispod odjeće počeo dirati po donjem dijelu tijela, pokušavajući je skinuti.

U svojoj daljnjoj namjeri nije uspio pošto je u tom trenutku u kuću ušla 61-godišnja žena koja se brine o 87-godišnjakinji, a koja je začuvši jauke i zapomaganje napadnute počela lupati po vratima i dozivati ju, nakon čega je 39-godišnji nasilnik otvorio vrata i izašao iz kuće.

Na mjesto događaja uz policijske službenike pozvani su i djelatnici Hitne medicinske pomoći iz Siska koji su oštećenu prevezli u Opću bolnicu Sisak gdje su liječnici konstatirali da je prilikom ovog događaja zadobila teške tjelesne ozljede te je zadržana na daljnjem liječenju. Osumnjičeni 39-godišnjak istoga je dana pronađen i uhićen te mu je izmjerena alkoholiziranost od 2,78 g/kg.

Nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje tijekom kojega je utvrđena osnovana sumnja da je prije 12 godina, tj. 2. listopada 1997. godine počinio i kazneno djelo ubojstva 55-godišnje žene iz Lekenika, što je on u nazočnosti branitelja i iskazao.

Naime, isti je 2. listopada 1997. godine oko ponoći u alkoholiziranom stanju došao u obiteljsku kuću Jagice Haramije u namjeri da od nje uzme novac i nad istom zadovolji svoju seksualnu pohotu. Pošto je oštećena odbila spolni odnošaj s njim te mu odbila dati novac, on ju je fizički napao, a potom uzeo dvije cjepanice dužine oko 1,5 metar i njima ju počeo udarati po glavi, tijelu, rukama i nogama, sve dok je ona davala znakove života.

Tom joj je prilikom nanio višestruke teške tjelesne ozljede, uslijed kojih je preminula, a što je i potvrđeno obdukcijom koja je u Općoj bolnici u Sisku obavljena 6. listopada 1997. godine.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu zbog ubojstva te kaznenih djela počinjenih 3. siječnja ove godine, doveden istražnom sucu Županijskog suda u Sisku koji mu je odredio zadržavanje od 48 sati.

Možda vas zanima...

Teška prometna nesreća u Sisku, poginuo mlađi muškarac

Dana 28.03.2024. g. oko 06,50 sati u Sisku, Novoselska...

GALERIJA: Proglašeni su najbolji sportaši županije za 2023. godinu

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije...

Otvorena obnovljena zgrada Srednje škole Glina

Otvorena je zgrada Srednje škole Gline na kojoj je...