Naslovnica Sport Ostali sportovi Na Božićnom turniru za KK Sisak zlato i bronce

Na Božićnom turniru za KK Sisak zlato i bronce

Članovi Karate kluba Sisak subotu su proveli u Podsusedu na posljednjem turniru iz kalendara Hrvatskog karate saveza za 2009. godinu i kući se vratili sa trofejima, jednim zlatom i tri bronce.

Natjecanje pod nazivom “Božićni turnir” organizirali su Karate klub Susedgrad  i HKS, a Sisak su predstavljali Marin Knežević, Luka Rožić, Hrvoje Rožić, Dolores Antić i Adriana Panižić. Igor Cvijanović nije nastupio zbog priprema za kvalifikacijske mečeve za odlazak na Europsko prvenstvo u Izmir.

U najbrojnijoj kategoriji kataša do 9 godina, najmlađi natjecatelj KK Siska Marin Knežević osvojio je odlično 3. mjesto. U konkurenciji mlađih kadeta Hrvoje Rožić je u polufinalu pretrpio poraz od Topića iz BiH te broncu zaslužio kroz repasaž. Do bronce je stigla i juniorka Adriana Panižić i to u borbama u kategoriji do 53 kg.

Kata tim KK Siska, u sastavu Marin Knežević, Luka Rožić i Hrvoje Rožić, ostvario je najbolji rezultat.U konkurenciji mlađih kadeta superiorno su osvojili 1. mjesto i još jednom pokazali da su zasigurno jedan od najperspektivnijih mladih kata timova.

Dolores Antić i Luka Rožić u vrlo jakoj konkurenciji ovog puta nisu osvojili visoke plasmane, ali su svojim nastupom i prikazom kata, prema mišljenju trenera Marijana Kosa, i na ovom turniru dostojno predstavljali klub. U športskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu nastupilo je 620 natjecatelja iz 84 kluba iz Hrvatske, Srbije,BiH i Slovenije.

 U ovoj kalendarskoj godini pojedinim karatistima još slijedi (27. prosinca) kvalifikacijski turnir za izbor reprezentativaca za EP, dok ostali preko božićnih i novogodišnjih blagdana imaju natjecateljsku pauzu. Prvi nastupi u 2010. očekuju ih već 9. i 10. siječnja na Grand Prix Croatia u Samoboru.

Komentirajte