Naslovnica Sport Ostali sportovi Monika Babok rekordno na 50 m slobodno

Monika Babok rekordno na 50 m slobodno

monika babokNa plivačkom natjecanju u Sisku, 1. kolu Lige Regije 4, mlada sisačka plivačica debelo je popravila svoj rekord kojeg  je do danas dijelila sa Sanjom Jovanović iz dubrovačkog PK Juga.

Monika Babok, članica PK Sisak Janafa, u bazenu sa 25 m stazama dionicu od 50 m slobodno danas je otplivala za rekordnih 24,87. Prijašnji rekord iznosio je 25,35 i postavljen je na nedavnom mitingu Victorija Primorje u Rijeci, kada je Sanja Jovanović srušila Monikinih 25,83. Par sati kasnije, Monika Babok je izjednačila rezultat od Jovanović i čekala prvu priliku da se vrati na sam vrh.

-Plivati brže od Sanje nije mala stvar, i to 48 stotinki. Ovo je odličan rezultat, za polufinale Prvenstva Europe ! – zadovoljan je glavni trener PK Sisak Janafa Miro Žeravica, ali i malo zabrinut što rekordi stižu i prije očekivanja.

-Radili smo jako i predano, prema planu. Ništa nije preskočeno  i trudimo se što više napraviti, ali ovo je daleko više od očekivanog. – ističe Žeravica.

-Iako smo i proteklih godina dobro trenirali, nekako mi se čini da smo ove godine radili još bolje. Napornije i teže, ali smo se malo više orijentirali i na odmor. Tako da mislim da će u Istanbulu (na Prvenstvu Europe) biti još bolji rezultat. A ako ne, ostaje mi ovaj rekord i opet dobro. – izjavila nam je neposredno nakon utrke nova rekorderka Monika Babok i uz osmijeh Sanji Jovanović  poručila “neka se ne petlja u njene discipline”.

Svoje “riječko vrijeme” u Sisku je popravio i Danijel Lalić. Na 200 m prsno ne Kantridi plivao je 2:29,96, a u Sisku 2:28,07.

-Danijel je trenutno najbolji “prsaš” u Hrvatskoj u svom uzrastu, u konkurenciji mlađih juniora. Trenira kvalitetno, po šest sati dnevno i uskoro će, vjerujem, konkurirati za mnogo veće domete. – naglašava trener Žeravica.

PK Sisak Janaf u 1. kolu Lige Regije 4, u kojem su bile aktualne discipline 400 m slobodno, 100 m leptir, 100 m mješovito, 50 m slobodno i 200 prsno, sudjelovao je sa 125 plivača i plivačica. Na natjecanju, održanom u bazenu ŠRC-a Sisak, još su nastupili predstavnici PK Osijek Žita, PK Olimp Terme Tuhelja, PK Varaždinskih toplica, PK Barok Varaždina i PK Đakova.

Sljedeće, 2. kolo Lige Regije 4 također će biti održano u Sisku, 14. studenog.

Komentirajte