5.7 C
Sisak
Subota, 4 prosinca, 2021

Struja skuplja 2010. godine

- Marketing-spot_imgspot_img

Zimskim računanjem vremena mijenja se i razdoblje tarifa satova za električnu energiju, a struja ne poskupljuje do konca ove godine

struja_75 Zimskim računanjem vremena mijenjaju se i razdoblja tarifa satova za električnu energiju. Prema višoj tarifi potrošnja će se obračunavati od 7 do 21, a prema nižoj od 21 do 7 sati.
Potvrđeno je također da struja do kraja godine neće poskupjeti, ali bi se, prema izjavama direktora HEP-a Lea Begovića za dnevnik HTV-a, to poskupljenje moglo dogoditi do konca 2010. godine  i to do 4%. Begović je također potvrdio da će HEP, zbog Ugovora o nabavi struje koji je sklopljen za vrijeme prijašnje uprave, struju platiti između 70 i 100 milijuna eura. Kako je riječ o nepovoljnom ugovoru sklopljenom prema tadašnjoj cijeni struje na tržištu, u kojega se trebala ugraditi mogućnost njegova raskida, pravni tim u HEP-u sada pokušava pronaći način da se on ipak raskine sredinom studenoga čime bi se uštedjelo tih  100 milijuna kuna. U međuvremenu započeta je revizija, a Begović je izdao i nalog internoj kontroli da provede istrage o nabavi struje, plaćanju stanova i ostalim problemima u HEP-u, prenosi HTV.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti

1 KOMENTAR