Naslovnica Sport Ostali sportovi Karatisti Siska nastupali u Rijeci

Karatisti Siska nastupali u Rijeci

karate_75Na Međunarodnom karate turniru Cup Primorja, koji je okupio 350 natjecatelja iz 42 kluba iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, Karate klub Sisak predstavljali su Hrvoje i Luka Rožić, Marin Knežević i Adriana Panižić. 

Turnir je održan u nedjelju, 25. listopada u riječkom novoizgrađenom Športskom centru Zamet, u organizaciji Karate kluba Zamet i Hrvatskog karate saveza.

Prema očekivanju, i u internacionalnoj konkurenciji Hrvoje Rožić pokazao se pravim nasljednikom Igora Cvijanovića u mlađim uzrasnim kategorijama. Naime, Hrvoje je nastupio u svojoj kategoriji učenika kataša i superiorno osvojio 1.mjesto. I u starijoj kategoriji, kategoriji mlađih kadeta, u vrlo jakoj konkurenciji, također je osvojio 1. mjesto.

U najmlađoj konkurenciji kataša mlađih učenika (7 do 9 godina) Marin Knežević, također u vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji, osvojio je 2. mjesto. Bez medalje, u borbi za 3. mjesto, u konkurenciji učenika kataša ostao je Luka Rožić.

Adriana Panižić, u konkurenciji juniorki do 53 kg, izgubila je repasažni meč za 3. mjesto, ponajprije zbog nedostatka iskustva.

-Ovim natjecanjem članovi Karate kluba Sisak zatvorili su jedan vrlo uspješan natjecateljski ciklus. Sada slijedi manja stanka, a u tom vremenu će naš reprezentativac Igor Cvijanović, kao najuspješniji hrvatski kadet, i njegov trener Marijan Kos, kao sudac Svjetske karate federacije, nastupiti na predstojećem Svjetskom prvenstvu za juniore i kadete u Maroku. – priopćili su iz Karate kluba Sisak.

Komentirajte