Naslovnica Sport Ostali sportovi Odličan nastup sisačkih kyukonshikai boraca u Zaprešiću

Odličan nastup sisačkih kyukonshikai boraca u Zaprešiću

karate_75Sa osvojenih pet medalja, zlatnom, tri srebrne i brončanom, karatisti KK Croatie iz Siska u potpunosti su opravdali očekivanja svojih trenera, te najavili uspješnu natjecateljsku sezonu 2009./2010.

Posljednje medalje Siščani su osvojili u Zaprešiću, gdje je u organizaciji hrvatskog Kyohusinkai saveza i Karate kluba “Budo- ryu” iz Zaprešića u nedelju, 18. listopada održano karate natjecanje u kategoriji limača, kadeta i juniora, “Kup Grada Zaprešića 2009.”.

Karate klub “Croatia” je nastupao sa 7 predstavnika pod vodstvom trenera Dragoslava Krnjaića i Nenada Đurića. U borbama su sudjelovali Patrik Veršić, Fran Mlinarić, Nikola Sever, Matko Kajgana, Filip Podunavac, Stefan Vedrina i Katarina Sever.

KKK Croatia
KKK Croatia

-Nakon kvalifikacija, u kojima su finalisti morali pobijediti u tri meča, za pravo daljnjeg nastupa izborilo se četvero naših boraca: Fran Mlinarić u kategoriji limača, Nikola Sever u kadetima, Stefan Vedrina u starijim kadetima,te Katarina Sever u juniorskoj kategoriji. Konačno, u borbi za treće mjesto Matko Kajgana je pobijedio Krešu Krizmanića iz Strmca. Najuspješniji nastup imala je juniorka Katarina Sever, koja je u finalu savladala Katarinu Novoselec iz Samobora, te u jednom žestokom meču, sa puno zadanih udaraca rukama i nogama, osvojila zlatnu medalju.

Ostali finalisti iz Siska, Nikola Sever, Stefan Vedrina i Fran Mlinarić, unatoč obećavajućim borbama do finala, u završnici su ipak posustali. Morali su se zadovoljiti drugim mjestima. – javili su nam iz KK Croatie Sisak, ističući kako je uspjeh u Zaprešiću postignut u konkurenciji osmadesetak natjecatelja iz desetak Hrvatskih klubova koji njeguju kyukonshikai, borbeni stil karatea.

Sljedeći ispit sisačke kyukonshikai borce očekuje 5. prosinca u Samoboru.

Komentirajte