Naslovnica Sport Ostali sportovi Košarica medalja za karatiste Siska i Tigra

Košarica medalja za karatiste Siska i Tigra

kk tigar u daruvaruNa 9. karate Grand Prixu Darfest Croatia 2009., održanom 11. listopada u Daruvaru, Sisak su predstavljali KK Sisak i KK Tigar.

Natjecanje je okupilo 450 natjecatelja iz 40 klubova  iz Slovenije, BiH i Hrvatske, a Siščani su postigli zapažene rezultate.

Ove godine najtrofejniji natjecatelj  Karate kluba Siska Hrvoje Rožić u konkurenciji najkvalitetnijih kataša uzrasta 12 godina bez problema je došao do finala u kojem je odlukom sudaca 5:0 pobijedio ovogodišnjeg prvaka Hrvatske i tako mu se revanširao za poraz sa Prvenstva Hrvatske.

U konkurenciji mlađih kadetkinja u katama za KK Sisak nastupila je talentirana Dolores Anić i u svom trećem nastupu osvojila svoju treću medalju. Zauzela je drugo mjesto.

Treća predstavnica KK Sisak ostala je bez medalje. Riječ je o juniorki Adriani Panižić koja je nastupila u borbama u kategoriji do 55 kg. Jaka konkurencija i neiskustvo presudile su ovom rezultatu.

Za Karate klub Tigar Sisak nastupilo je devet “tigrića” koji se na kraju natjecanja mogu mogu pohvaliti osvajanjem šest medalja, jedne zlatne, četiri srebrne i jedne brončane.

kk tigar u daruvaruNastupili su: Andrea Kargić, Patricija Kosina, Aneta Tkalčec, Mirna Đurić, Iva Dužić, Ejla Poljak, Borna Poljak, Valentino Vasilik i Dario Dragičević.

U kategorijama podjeljenim po Kyu-ima (8., 7. i 6. Kyu) nastupili su Andrea, Patricija, Aneta i Borna.

Andrea Kargić u kategoriji ml. učenica kroz repasaž osvojila je brončanu medalju, a Patricija Kosina u istoj je kategoriji osvojila srebrnu medalju.

Srebrnu medalju u kategoriji učenica osvojila je Aneta Tkalčec, a malo joj je nedostajalo i do samog vrha.

U kategoriji učenika nastupio je osmogodišnji Borna Poljak, a sav svoj dosad uložen rad i trud, bez obzira na od sebe starije protivnike, pretočio je u srebro.

Najveći rezultat ostvarili su najiskusniji “tigrići” u službenim kategorijama.

Mirna Đurić briljirala je u službenoj kategoriji učenica i ovoga puta u finalu je izvela majstorsku katu Kanku – dai. Prilikom svog finalnog nastupa privukla je mnoge poglede, a suci nakon kraćeg vijećanja jednoglasno su dosudili pobjedu od 3:0.

U nešto starijoj kategoriji ml. kadetkinja nastupile su Ejla Poljak i Iva Dužić. Ejla se dobrim nastupima izborila za repasažnu borbu za treće mjesto, ali zbog treme ostala bez medalje. Iva je pokazala da je u punoj formi te dokazala sucima, publici i trenerima da je postigla novi iskorak u kvaliteti rada. Savršenim izvedbama kata u svakom krugu natjecanja dolazi do finala gdje gubi rezultatom 2:1, ali zasluženo osvaja srebrnu medalju.

Kod dječaka ml. kadeta nastupili su Dario Dragičević i Valentino Vasilik, ali oba su ovog puta ostali bez plasmana na pobjedničko postolje.

Komentirajte