Naslovnica Sport Košarka Umjesto u finalu završili u “talijanskoj kuhinji”

Umjesto u finalu završili u “talijanskoj kuhinji”

kosarka_75Košarkaši Veterani Siska na memorijalnom turniru “6. Alassio Cup-Over 40”, održanom u talijanskom gradiću Alassio, nanizali pobjede, ali ipak su ostali bez plasmana.

Na turniru su, uz sisačku, jedinu iz Hrvatske, nastupale veteranske ekipe košarkaša iz Italije, Argentine, Engleske, Slovenije, Srbije, Irske i Litve. Momčad KK Veterana Sisak, sastavljena od 9 igrača,  pokazala je zavidno košarkaško umijeće.

-Kroz turnirski dio, gdje se igralo 2×12 minuta, suvereno smo osvojili prvo mjesto. Potom se u polufinalu susreli sa domaćinom turnira, ekipom Alassia, koju je predvodio Flavio Carrera, nekadašnji aktivni košarka s internacionalnim iskustvom. I njih smo uvjeljivo dobili sa 50:34. U drugom polufinalu susrele su se ekipe Zmaji iz Slovenije i Shannon iz Irske u kojoj su Slovenci pobijedili, ali im se pri tom povrijedilo nekoliko igrača te nisu mogli odigrati finalnu utakmicu. Tada organizator i domaćin turnira odlučuje da poražena Irska ekipa igra finale na što mi ne pristajemo. Finale su na koncu odigrale dvije poražene ekipe iz polufinala (?!). Smatramo to nepravednim, ali protiv “talijanske kuhinje” nismo mogli ništa.  – rekao nam je Siniša Ivšić, jedan od članova KK Veterani Sisak.

-Najvažnije je damo se svi vratili kući zdravi, bez povreda. Valja istaknunti da su svi igrači koji su putovali u Italiju dali veliki doprinos postignutom rezultatu, a posebno nadahnuti bili su iskusni veterani Davor Adamović i Davor Medur, te “friški” veteran Krešimir Gregurić. – zaključuje naš sugovornik.

Za KK Veterane Sisak na “6. Alassio Cup-Over 40” nastupili su Boris Benković, Boris Gulan, Goran Jakovac, Mladen Vanić, Davor Medur, Davor Adamović, Dinko Bokulić, Krešimir Gregurić i Siniša Ivšić.

Rezultati KK Veterana Sisak u Allasiu kroz  skupinu:

Sisak – Rapallo 50:13,

Sisak – London 36:25

Sisak – Capo d Orlando 47:26

Komentirajte