Naslovnica Sport Nogomet Županijski derbi na začelju Druge HNL

Županijski derbi na začelju Druge HNL

segesta-moslavina_75Sisačka Segesta i kutinska Moslavina, momčadi sa začelja 2.HNL, igraju županijski derbi. Utakmica se na Gradskom stadionu Sisak igra od 16,30 sati.

Raspored 6. kola Druge HNL spojio je vječite županijske rivale, Segestu i Moslavinu, koji se ne mogu pohvaliti rezultatima i igrom. Stara dama ima tek jedan bod, Moslavci niti toliko.

-Bez obzira na sve, naši srazovi uvijek u sebi nose posebni žar i draž derbija. Vjerujem da smo u ovom trenutku kvalitetnija ekipa od Moslavine, a optimizam nam podižu i posljednje dvije utakmice. Protiv Rudeša u prvenstvu i protiv Nehaja u Kupu pokazali smo napredak u igri. Trenutna pozicija Segeste nije pravo mjerilo ove momčadi i vjerujem da ćemo uskoro to dokazati. – rekao nam je kapetan Segeste Mile Buinac.

NK Moslavina u Sisak dolazi s novim trenerom. Uprava tog kluba zahvalila se dosadašnjem treneru Pavi Strugačevcu, a na njegovo mjesto postavljen je dosadašnji pomoćni trener Dario Večerić. Kutinčani se nadaju da na Gradskom stadionu mogu “izvući” barem remi.

Ostali parovi 6.kola 2.HNL:

Rudeš – Junak
Lučko – Solin
Mosor – Vukovar ’91
Vinogradar – Hrv. dragovoljac
Pomorac – Suhopolje
Split – Imotski

Tablica:

1. Pomorac      13
2. Imotski    13
3. Split    10
4. Suhopolje    9
5. Lučko    8
6. Hrvatski Dragovoljac    8
7. Mosor    7
8. Vinogradar    7
9. Rudeš    6
10. Vukovar ’91    5
11. Solin    4
12. Junak    4
13. Segesta    1
14. Moslavina    0
Komentirajte