Naslovnica Sport Ostali sportovi Isak Radovanović superiorno do titule prvaka

Isak Radovanović superiorno do titule prvaka

isak_radovanovićNa Prvenstvu Hrvatske za juniore u slobodnom načinu hrvanja, održanom u subotu u Zagrebu,  članovi Hrvačkog kluba Sisak u ukupnom plasmanu su četvrti, iza Sesveta, Hrv. dragovoljca i Zagreba, dok su pojedinačno osvojili zlato, srebro i broncu.

Zlatnu medalju i titulu juniorskog prvaka osvojio je, iako je još kadet, Isak Radovanović u kategoriji 66 kg. Tomislav Lavrić u kategoriji 96 kg bio je drugi,  a Stjepan Lavrić u kategoriji 84 kg treći.

Radovanović je kroz četiri meča bio bolji i kvalitetniji hrvač od svih svojih protivnika, te je sve mečeve završio prije isteka regularnog vremena i sasvim zasluženo odnio naslov državnog prvaka.

hk_sisak_juniori09T. Lavrić je do finala uvjerljivo svladao sve svoje protivnike, a u finalu se susreo sa Šavukom, aktualnim državnim prvakom. Nakon početnog i vrlo uvjerljivog vodstva u prvoj rundi , Tomislav je drugu rundu izgubio sa bodom razlike. U trećoj rudni, nakon neriješenog rezultata u regularnom vremenu, žeton je dao prednost Šavuku koji je priliku iskoristio .

S. Lavrić u polufinalu borio se sa Bregovićem, aktualnim državnim prvakom te unatoč nekim prilikama izgubio. U srazu za treće mjesto bio je sigurniji i sa 2:0 svladao protivnika.

Ovi se uspjesi svrstavaju među bolja ostvarenja Hrvačkog kluba Sisak na državnim prvenstvima u proteklih nekoliko godina.

Na ovom su natjecanju za HK Sisak još nastupali Mateo Dmitrović, Mladen Hrkić, Sandro Maršanić, Karlo Vasiljević i Igor Dujmović, a ekipu je vodio trener prof. Goran Plavec.

Komentirajte